Головна » 2015 » Вересень » 2 » В Україні офіційно створено Національну поліцію

В Україні офіційно створено Національну поліцію

Кабінет міністрів України сьогодні, 2 вересня, приймає рішення щодо створення центрального органу виконавчої влади - Національної поліції. Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час засідання уряду.

"Відповідно до закону про поліцію, Кабінет міністрів сьогодні приймає рішення щодо створення центрального органу виконавчої влади, який підпорядковується МВС, а саме: сьогодні в Україні офіційно створюється Національна поліція України", - сказав він.

Яценюк доручив Міністерству фінансів забезпечити внесення змін до бюджету з метою фінансування діяльності Національної поліції.

"Мінфіну України доручаю невідкладно розробити зміни до закону про держбюджет на поточний і 2016 рік. Йдеться про забезпечення фінансування правоохоронної системи, в першу чергу створення Національної поліції", - сказав глава уряду.

Яценюк додав, що кошти, необхідні для того, "щоб нові поліцейські вийшли на вулиці і охороняли українських громадян, повинні бути забезпечені як у поточному, так і наступному році".

"Міністерству юстиції разом з Міністерством внутрішніх справ здійснити аналіз чинного кримінального законодавства на предмет необхідності посилення захисту життя і здоров`я українських поліцейських. Тих людей, які виходять на вулиці, боряться з бандитизмом, захищають громадян. І внести до парламенту відповідні зміни до законодавства", - сказав прем’єр.

Верховна Рада 2 липня 2015 року ухвалила закон про національну поліцію. Президент Петро Порошенко підписав відповідний закон 4 серпня.

Закон визначає Національну поліцію як орган виконавчої влади, який буде служити суспільству і призначений для охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання громадського порядку та громадської безпеки.

Закон встановлює правові основи організації та діяльності Національної поліції України, статус поліцейських, а також порядок проходження служби в Національній поліції. У складі поліції функціонують: кримінальна поліція; патрульна поліція; органи досудового розслідування; поліція охорони; спеціальна поліція; поліція особливого призначення.

Територіальні органи Національної поліції утворює, ліквідовує і реорганізовує Кабінет міністрів за поданням міністра внутрішніх справ України на підставі пропозицій керівника Національної поліції.

5 серпня в МВС заявили, що Національна поліція з`явиться в Україні через три місяці. Зокрема, за словами керівника Департаменту юридичного забезпечення МВС Дениса Горбася, "з моменту опублікування Закону "Про національну поліцію" розпочнеться перехідний етап, що триватиме 3 місяці".

За його словами, впродовж місяця з дня опублікування закону буде створено новий центральний орган виконавчої влади - Національну поліцію.

Також впродовж місяця мають бути створені територіальні підрозділи Національної поліції та призначені їхні керівники.

Патрульна поліція розпочне свою роботу в Харкові

Патрульна поліція розпочне свою роботу в Харкові 26 вересня, в цей же день розпочинається набір до патрульну поліцію в Слов'янську і Краматорську, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це остання поліція, яка потрапляє в перехідний етап", - сказав Аваков в ході засідання Кабінету міністрів.

За словами міністра, у четвер, 3 вересня, стартує набір у нову патрульну поліцію в Івано-Франківську, 6 вересня - у Вінниці, 13 вересня - в Чернігові, 15 вересня - в Херсоні, 21 вересня - в Черкасах і Кременчуці, 23 вересня - в Полтаві.

"Особливо наголошую: в Слов'янську і Краматорську 26 вересня ми розпочинаємо набір в патрульну поліцію", - сказав глава МВС.

Нагадаємо, 4 липня нові поліцейські патрулі вийшли працювати на вулиці Києва. 23 серпня нова поліція запрацювала у Львові, 25 серпня - в Одесі.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11021

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]