Головна » 2016 » Серпень » 29 » В Україні створили Федерацію футболу Криму

В Україні створили Федерацію футболу Криму

  27 серпня в Бериславі (Херсонська область) відбулася установча конференція зі створення Федерації футболу Криму, повідомляє офіційний сайт Федерації футболу України (ФФУ).

Президентом новоствореної організації був обраний Сергій Куніцин. Віце-президентами будуть Микола Паламарчук та Дмитро Білоцерківець.

Під час конференції Куніцин заявив про плани відновлення виступів клубу "Таврія" (Сімферополь). Команда базуватиметься у Бериславі і розпочне грати на аматорському рівні.

Раніше в ФФУ планували відродити "Таврію" в Херсоні, однак у зв'язку з труднощами в пошуках інвестора та виділення землі під будівництво стадіону, ініціативна група з відродження "Таврії" обрала місцем для базування клубу місто Берислав, де вже є необхідна для клубу інфраструктура.

Нагадаємо, у березні 2014 року український Крим анексувала Росія, після чого місцеві футбольні клуби "Таврія" (Сімферополь) (нині - ТСК), "Перлина" (Ялта) та ФК "Севастополь" (нині - СКЧФ), догравши сезон-2013/14 в чемпіонаті української Прем'єр-ліги, вийшли з числа учасників змагань.

Влітку 2014 року команди були прийняті Російським футбольним союзом до складу учасників чемпіонату Росії.

Рішення про їх прийняття в чемпіонат іншої країни було оскаржено Федерацією футболу України в ФІФА та УЄФА. ФІФА переклала відповідальність за прийняття остаточного рішення з цього питання на регіональну УЄФА. У свою чергу, УЄФА пропонувала обом конфліктуючим сторонам домовитися і зволікала з прийняттям остаточного вердикту.

Виконком УЄФА ухвалив рішення заборонити командам з Криму виступати в чемпіонаті Росії з 1 січня 2015 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1907

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]