Головна » 2014 » Квітень » 23 » В Україні затвердили план захисту інформаційної безпеки

В Україні затвердили план захисту інформаційної безпеки

Держкомтелерадіо затвердив план заходів щодо виконання завдань «Про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки». Відповідний наказ підписав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, повідомляє прес-служба відомства.

«Найближчим часом Держкомтелерадіо відповідно до плану підготує пропозиції щодо створення окремої спеціалізованої структури іномовлення на базі ДТРК «Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення» та звернеться до Укрінформу з проханням надати МЗС пропозиції щодо заснування в одній з європейських столиць Українського прес-центру, який поширюватиме серед зарубіжних медіа оперативну офіційну інформацію про політику української влади і ситуацію в країні», - йдеться у повідомленні.

Комітет також підготує та надасть до МЗС свої пропозиції щодо забезпечення культурно-інформаційних центрів у провідних європейських столицях книгами, випущеними за програмою «Українська книга».

Відповідно до плану, НРКУ має подати заяви до Національної ради щодо отримання ліцензій на мовлення для двох мереж в FМ-діапазоні. Держкомтелерадіо має звернутися до Мінфіну з пропозицією щодо внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» з урахуванням видатків на придбання НРКУ 13 передавачів СХ діапазону та передбачити у видатках фінансування трансляції двох мереж СХ-діапазону.

ДНУ «Книжкова палата України імені Івана Федорова» доручено, а структурним підрозділам ОДА з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю рекомендовано проводити моніторинг матеріалів друкованих ЗМІ з метою встановлення фактів поширення закликів до насильницької зміни або повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність, пропаганду війни, сепаратизму і тероризму. У разі встановлення зазначених фактів вони мають готувати та подавати звернення до правоохоронних органів для подальшого правого реагування.

Крім того, Держкомтелерадіо планує звернутися до Нацради з питань телебачення і радіомовлення з пропозицією проводити такий моніторинг серед матеріалів аудіовізуальних ЗМІ.

Спільно з НСЖУ та Українською асоціацією видавців періодичної преси Держкомтелерадіо звернеться до Мінінфраструктури щодо недопущення підвищення тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою; включення доставки (вручення) друкованих періодичних видань до переліку послуг поштового зв'язку. Також буде підготовлено звернення до Антимонопольного комітету та Укрпапірпрому щодо недопущення підвищення цін на папір, поліграфічні послуги та матеріали.

Мінекономрозвитку будуть надані пропозиції щодо недопущення необгрунтованого підвищення тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою, а також цін на папір, поліграфічні послуги та матеріали.
 


За матеріалами: Новини сьогодні
23-04-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11251

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]