Головна » 2014 » Травень » 25 » В Україну диверсанти проникають під виглядом російських журналістів, - ЦВК

В Україну диверсанти проникають під виглядом російських журналістів, - ЦВК

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна вважає, що під виглядом російських журналістів на територію України намагалися потрапити диверсанти.

Про це вона сказала на брифінгу 25 травня.

Жанна Усенко-Чорна відповіла на запитання російського журналіста із каналу "Росія-24", який із претензією поцікавився, чому одного з його колег із акредитаційною карткою ЦВК не впустили в Україну.

За її словами, ЦВК не має такої інформації і не може цього коментувати. Однак вона вважає, що якщо й таке сталося, то це належить до компетенції правоохоронців, а не ЦВК.

"Якщо хтось під виглядом журналіста намагався потрапити на територію України,  то Державна прикордонна служба в межах своїх повноважень могла затримати їх, аби зупинити диверсійну діяльність в Україні", - зазначила вона.

Вона наголосила на тому, що прикордонники роблять усе можливе, аби протидіяти проникненню російських диверсантів.

"Через дії сусідньої держави, яку ми донедавна вважали братньою, в Донецькій і Луганській області проливається кров, і не з вини місцевих жителів, а якраз від тих, хто їде до нас з Росії", - сказала вона.

Жанна Усенко-Чорна зауважила, що до роботи прикордонників та правоохоронців треба ставитися з особливою повагою, адже вони бережуть життя громадян України.

Заступник голови ЦВК нагадала, що канал "Росія-24" вже сьогодні перекрутив інформацію, подавши чергу журналістів до ЦВК як чергу виборців на виборчу дільницю.

 "Ми звернулися до низки телеканалів і низки російських ЗМІ для того, щоб припинити  ті дешеві маніпуляції інформацією", – сказала вона.

Нагадаємо, що заступник глави ЦВК Жанна Усенко-Чорна повідомила, що в Донецькій області запрацювла восьма виборча комісія.

За її словами, ЦВК задоволена явкою людей на виборах.  Лише у двох регіонах через помилку зіпсовані бюлетені для всієї виборчої дільниці – у Києві та Харківській області. Однак ЦВК віддрукувало нові.

Сьогодні голова прес-служби Центральної виборчої комісії Костянтин Хівренко повідомив, що у трьох містах сходу України - Слов'янську, Донецьку та Луганську голосування не буде.

Як повідомляв iPress.ua, в.о. Президента Олександр Турчинов сьогодні повідомив про високу явку на виборчих дільницях.
 


За матеріалами: Новини сьогодні
25-05-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11184

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]