Головна » 2012 » Жовтень » 18 » В Ужгороді міліція охороняє офіс однієї партії – ОПОРА

В Ужгороді міліція охороняє офіс однієї партії – ОПОРА

Міліція міста Ужгорода здійснює цілодобову охорону приміщення, у якому знаходиться Ужгородський міський партійний осередок Партії регіонів. Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

В особистому спілкуванні на місці з працівниками органів внутрішніх справ ОПОРА довідалась, що вони охороняють приміщення партії, від, дослівно – «бандитів». На уточнююче запитання – чи є міліціонери представниками служби охорони, ті відповіли ствердно.

За інформацією працівників закладів, що знаходяться  поруч партійного офісу, міліціонери  стаціонарно чергують біля входу у приміщення партійної організації з 9 жовтня 2012 року до сьогоднішнього дня. В чергуванні беруть участь від двох до трьох працівників міліції, а у нічний час кількість міліціонерів може зменшитися до одного.

«Ці обставини  викликають щонайменше здивування, – констатують в ОПОРІ. – Адже, згідно нормативно-правових актів, одним з яких є Статут патрульно-постової служби міліції, остання займається виключно охороною  громадського  порядку, безпекою і боротьбою з  правопорушеннями  на  вулицях,  площах, в парках, на транспортних магістралях, портах, в аеропортах та інших  громадських  місцях,  а  також охороняє громадський порядок при проведенні  масових заходів, ліквідації наслідків аварії, катастрофи, стихійного лиха».

Завідувач сектором у зв’язках з громадськістю управління МВС України в Закарпатській області Ганна Валюк повідомила ОПОРУ, що станом на 16 жовтня жодні заходи щодо охорони офісу Ужгородської міської Партії регіонів не проводяться.

Офіс партії знаходиться в межах маршруту патрульно-постової служби, тому працівників міліції можна часто зустріти на цій території. Таких патрулів в місті є багато, а їхні маршрути розроблені таким чином, аби покривати максимальну територію міста, тож, логічно що один з них охоплює і територію, де знаходиться приміщення Партії регіонів. Це саме стосується й охорони інших партійних офісів на території міста Ужгород.

Втім у самому міському осередку Партії регіонів не заперечили те, що представники правоохоронних органів часто знаходяться перед входом до партійної організації. І додали – заяв про прохання охорони приміщення вони не писали, хоча останнім часом в Ужгороді й стали доволі частими випадки хуліганства з боку невідомих осіб по відношенню до приміщення партії та символіки, яка розміщена перед приміщенням та в місті вцілому.

«З усього можна  зробити висновок, – констатують в ОПОРІЮ, – що ужгородська міліція за відсутності офіційних  підстав та договорів, охороняє офіс партійної організації  силами нарядів патрульно-постової служби. А це, в свою чергу, виглядає як самоуправство, зловживання державними ресурсами та нераціональне використання службових засобів, покликаних забезпечувати захист життя,  здоров'я, прав і свобод громадян від протиправних посягань».



За матеріалами: Новини сьогодні
18-10-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11502

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]