Головна » 2019 » Квітень » 19 » В Ужгороді Україна та ЄС реалізують спільний проект зі збереження культурної спадщини

В Ужгороді Україна та ЄС реалізують спільний проект зі збереження культурної спадщини

Україна та ЄС реалізують в Ужгороді спільний проект зі збереження культурної спадщини

Україна, Словаччина та Угорщина реалізують спільний грантовий проект зі збереження культурної спадщини в Ужгороді.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на прес-службу Ужгородської міської ради.

Сторони підписали партнерську угоду для реалізації проекту за участю словацького міста Міхаловце, Ужгорода та угорського міста Шаторальяуйхей. Проект фінансуватимуть в межах Програми транскордонного співробітництва "Угорщина - Словаччина - Румунія - Україна 2014-2020".

Мета проекту – збереження культурної спадщини в Міхаловце та Ужгороді, її промоція, об’єднання жителів прикордонних регіонів через культуру, мистецтво, спільну історію, пропагування культурної спадщини як основи розвитку туризму.

За проектом, зокрема, планується започаткувати в сусідніх регіонах муніципальні галереї та професійні туристичні інформаційні центри європейського зразка. В Ужгороді – в історико-культурному комплексі "Совине гніздо", у Міхаловце для цього проведуть реконструкцію історичної галереї "Золотий Бик".

Також будуть проводити творчі майстерні, міжнародні симпозіуми живопису та скульптури, передбачено розробку та запуск мобільного старт-додатку, створення документального фільму "Історія та сьогодення спільного регіону", путівників для комплексних пакетів послуг.

На реалізацію проекту передбачено 25 місяців, перші практичні кроки розраховують почати вже восени цього року. Раніше повідомлялося, що Ужгород отримає грант з європейських фондів на вирішення проблеми синхронізації автомобільного, велосипедного та пішохідного руху в місті.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-04-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1492

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]