Головна » 2019 » Травень » 6 » В Ужгороді в «Акваріумі» самка пітона відклала яйця

В Ужгороді в «Акваріумі» самка пітона відклала яйця

В «Акваріумі» в Ужгороді самка пітона відклала яйця.

В ужгородському “Акваріумі” вже вдруге відклала яйця велетенська пітониха.

Торік мамою стала тигровий пітон-альбінос Жужа, а тепер – Анця. Батько той самий – улюбленець ужгородців Йончі.

Цієї ночі, на 6 травня, в екзотаріумі ужгородського кафе-бару “Акваріум” сталася незвичайна, але очікувана і приємна подія – кількаметрова пітониха Анця відклала яйця.

Це вже другий такий випадок у закладі: торік мамою 20 малят стала пітониха Жужа.

Цього раз порахувати кількість пітонячих яєць ще не вдалося – турбувати змію, що сидить на кладці, не варто, адже вона і так витрачає енергію на обігрів майбутнього потомства, то ж зайві емоції їй тепер ні до чого. Тим більше, що під час періоду насиджування, а це близько 2-х місяців, мама-пітон не харчується.

Того, що незабаром “знесеться” друга самиця тигрового пітона, в “Акваріумі” очікували, каже власник закладу Олег Диба: в листопаді минулого року навіть відвідувачі часом мали можливість спостерігати “кохання” Йончія і Анці. А кілька тижнів тому Анця відмовилася їсти, що означало скоре наближення приємної події.

Цього разу процес появи яєць вдалося навіть відзняти на відео. Тобто, вдалося зафіксувати на камеру і зробити загальнодоступним практично в режимі онлайн те, чого не бачили навіть більшість тераріумістів.

Тепер Анця, як і торік Жужа, обвила кладку своїм тілом і висиджує яйця майже достоту як квочка – ні на мить не покидаючи потомство. При чому, що цікаво, в період “насиджування” холоднокровна рептилія час від часу смикається, скорочуючи м’язи, внаслідок чого температура її тіла піднімається на кілька градусів.

З огляду на те, що серед малят Жужі і Йончія були “блондини”, як мама, і “брюнети”, як тато, можна передбачити, що так само “двоколірним” буде і потомство Анці. Адже для того, щоби на світ з’явилися жовто-білі пітончики-альбіноси (тобто особини з вродженою аномалією, яка полягає у відсутності в організмі темного пігменту), ген альбіносизму має бути присутній у обох батьків.

Побачити пітониху-“квочку” на яйцях можуть всі бажаючі. Але, при цьому, суворо заборонено турбувати маму-пітониху стуканням по склі тераріума.

Утім, період “насиджування”, а отже – і можливість побачити на власні очі таку цікаву картину, можуть виявитися коротшими, аніж відведені природою два місяці. Адже і торік, з огляду на стан мами-пітонихи, кладку на тиждень раніше забрали на штучну інкубацію.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-05-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1534

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]