Головна » 2013 » Червень » 18 » В УжНУ навчатимуть юристів-міжародників

В УжНУ навчатимуть юристів-міжародників

Факультет європейського права та правознавства  УжНУ створено у 2013 році на основі юридичного факультету Закарпатського державного університету, – повідомляє офіційний сайт УжНУ.  

У його складі функціонуватимуть  кафедри:

1/ адміністративного, фінансового, інформаційного та європейського публічного права;

2/  міжнародного приватного права, правосуддя та адвокатури;

3/  кримінально-правових дисциплін та міжнародного кримінального права;

4/  державно-правових дисциплін та права Європейського Союзу;

5/  міжнародного права.

Кафедра міжнародного права (попередня назва – кафедра міжнародного права та міжнародних відносин) заснована за ініціативою професора, доктора технічних наук, ректора  Ф.Г.Ващука 1997 р. у структурі  Ужгородського державного інституту інформатики, економіки і права, який у 2004 р. реорганізовано в Закарпатський державний університет IV рівня акредитації.

Від початку створення кафедри міжнародного права і міжнародних відносин її очолює професор кафедри Георгій Динис, який закінчив з відзнакою факультет міжнародних відносин та міжнародного права Київського державного університету ім. Т.Шевченка за спеціальністю «міжнародне право», професійний юрист-міжнародник, академічний учений з досвідом наукової та практичної роботи. Протягом 12 років діяльності  кафедра перебувала у складі факультету міжнародних відносин ЗакДУ.

Кафедра міжнародного права ініціювала наукові зв’язки з  кафедрами міжнародного права вітчизняних та зарубіжних  університетів Встановлено та розвивається співробітництво з професором  міжнародного права Вільямом Сломансоном , юридична Школа Томаса Джефферсона ( Сан – Дієго, Каліфорнія, США); кафедрою міжнародного права Новосибірського  державного університет (професор, д.ю.н. В.Л. Толстих), кафедрою міжнародного права Інституту міжнародних відносин  Київського Національного університету ім. Тараса Шевченко (професор О.В.Задорожний); кафедрою міжнародного права  Львівського національного університету ім.Івана Франка (професор В.М.Репецький) та ін.





За матеріалами: Новини сьогодні
18-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11252

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]