Головна » 2016 » Серпень » 10 » В зоні АТО найгарячіше - на Маріупольському напрямку. ВІДЕО

В зоні АТО найгарячіше - на Маріупольському напрямку. ВІДЕО

Сьогодні російські окупаційні війська продовжували чинити збройні провокації проти Сил Антитерористичної операції. Всього з початку доби противник 22 рази відкривав вогонь по підрозділах ЗС України.

Про це у середу 10 серпня повідомили у прес-центрі АТО на сторінці у соцмережі Facebook.

Найгарячіше було на Маріупольському напрямку, поінформували у штабі.

"Тут із забороненої Мінськими угодами 122 мм артилерії ворог двічі бив по Водяному, 70 снарядів було випущено у бік наших укріплень. По захисниках Новоалександрівки, Новозванівки та Гнутового супротивник стріляв з гранатометів, а у Новотроїцькому застосував зенітні установки. Талаківка потерпала від мінометного вогню", - йдеться у повідомленні.

Як заявили у прес-центрі АТО, на Донецькому напрямку по позиціях в районі Авдіївки російські окупанти неодноразово відкривали вогонь із 120 та 82 мм мінометів, гранатометів та кулеметів великого калібру.

"Біля Невельського ворог застосував міномети 82 мм калібру, а у Новоселівці Другій – гранатомети", - повідомили у штабі.

На Луганщині у Попасній противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів.

"Гранатометний вогонь по наших армійцях вівся в районі Новоалександрівки, Новозванівки та Золотого. Обстріли тривали до 11 години ранку, з полудня по всій лінії фронту зберігалося відносне затишшя", - передали у прес-центрі.

Як заявив прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Вадим Бакай, пізно ввечері 8 серпня з напрямку населеного пункту Старомихайлівка бойовики незаконних збройних формувань знову обстріляли Красногорівку з мінометів різних систем.

"Слід наголосити, що вони вже вдруге поцілили 82-мм мінами по прилеглій території міської лікарні, яка розташована по вулиці Нахімова. На цій же вулиці зазнав пошкоджень у результаті влучання 120-мм міни лабораторний корпус відокремленого підрозділу Донецького аграрного технікуму Луганського Національного університету. Боєприпас розтрощив дах будівлі, пошкодив панельне перекриття та дерев’яну підлогу спортзалу тощо. Зауважимо, зараз канікули і заняття у навчальному закладі не проводяться", - йдеться у повідомленні штабу АТО.

Спостерігачі української сторони СЦКК задокументували факти руйнування житлових будинків та інфраструктури міста по вулицях Ломоносова та Островського. Також, на території учбової ферми Донецького аграрного технікуму Луганського Національного університету, яка розташована на північно-східних околицях міста, осколки 82-мм міни пошкодили лінію електропередач.

"Не припиняються провокації НЗФ й у Мар’їнці. Вже вкотре житловий сектор цього населеного пункту потерпає від обстрілів з ручних протитанкових гранатометів. Цього разу пошкоджень зазнав будинок по вулиці Жовтневій. Протитанкова граната влучила у дах будівлі, що спричинило пожежу. Вогнем пошкоджено дерев’яні конструкції покрівлі та житлові кімнати. А по вулиці Леніна – знищено 3 метри дерев’яного паркану іншого подвір’я", - заявив Бакай.

Всі ці факти порушення режиму припинення вогню та використання забороненого Мінськими домовленостями озброєння зафіксували військовослужбовці української сторони СЦКК і передали матеріали спостерігачам СММ ОБСЄ, додав підполковник.

Також Бакай заявив, що у зоні проведення АТО бойовики обстріляли дорогу, яка зв’язує н.п. Попасна та Первомайськ.

"Спостережна група української сторони СЦКК зафіксувала місця розривів 82-мм мін, які напередодні пошкодили асфальтове покриття та відбійники дороги, що зв’язує Попасну та Первомайськ. Це єдина дорога із покращеним покриттям у цьому районі і має регіональне значення для автомобільного сполучення", - зазначив він.

За даними СЦКК, бойовики незаконних збройних формувань вели стрільбу з напрямку н.п. Калинове у напрямку Попасної.

"Факт використання забороненої Мінськими домовленостями зброї та порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ псевдореспублік задокументований як військовослужбовцями української сторони СЦКК, так і представниками СММ ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, жоден український військовий не загинув, але п'ятьох поранено в результаті бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції. Українські військовослужбовці за минулу добу знищили в зоні АТО п’ятьох окупантів, ще сімох поранили.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1860

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]