Головна » 2013 » Лютий » 18 » Вчені представили першу в світі біонічну руку, яка дозволяє людям «відчувати»

Вчені представили першу в світі біонічну руку, яка дозволяє людям «відчувати»

Вчені представили першу в світі біонічну руку, яка дозволяє людям «відчувати»

Біонічна рука, яка дозволяє її власникові відчувати себе «живою людиною», а не на половину роботом буде вперше в світі пересаджена першим пацієнтам.

До цих пір протези були в змозі лише розпізнавати сигнали головного мозку, призначені для відсутньої руки і інтерпретувати їх у потрібні рухи, але вони не могли забезпечити зворотнього сенсорного зв'язку.

Однак нова рука, яка кріпиться безпосередньо до нервової системи за допомогою електродів через два основних нерва руки, дозволяє відновити можливість відчуття навіть при ампутованих кінцівках.

Електроди дозволяють пацієнтові управляти рукою, використовуючи тільки свої думки і зможе також посилати сигнали назад в мозок. Вчені сподіваються, що цей прорив відкриє шлях для нового покоління протезів, які зможуть більш точно імітувати реальні частини тіла, забезпечуючи можливість відчуття і підвищення спритності.

Дослідження показали, що близько половини людей з ампутованими кінцівками не використовують свої штучні кінцівки, тому що вони не задоволені їх функціональністю.

Доктор Сильвестро Місера з швейцарської компанії Ecole Polytechnique Federale, який брав участь у розробці інтерфейсу кінцівки, вважає «це реальною надією для пацієнтів, так як буде першим протезом, який забезпечить в реальному часі сенсорний зворотний зв'язок.

За матеріалами: Новини сьогодні
18-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11250

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]