Головна » 2013 » Лютий » 21 » Вчені «прочитали» думки мишей

Вчені «прочитали» думки мишей

  Вчені «прочитали» думки мишей

Стенфордські вчені знайшли спосіб спостереження в реальному часі активності мозку в живих мишей. Ця робота може допомогти в розробці нових методів лікування нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.

Вчені вперше використали генну терапію, щоб нейрони миші виділили зелений флуоресцентний білок, який розроблений, щоб бути чутливим до присутності іонів кальцію.

Крихітний мікроскоп, імплантований трохи вище гіпокампу миші, який відповідає за просторову і епізодичну пам'ять, відбиваючи світло близько 700 нейронів. Мікроскоп з'єднаний з чіпом камери, який посилає цифрові версії зображення на екран комп'ютера.

Потім комп'ютер відображає в реальному часі відео активність мозку миші. Коли миша шкребеться в стіну на певній території арени, наприклад, конкретний нейрон спрацьовує і спалахує зелене світло.

Вчені виявили, що нейрони мишей загоряються в тій же закономірності, навіть через місячну перерву між експериментами.

У майбутньому, якщо конкретний нейрон у тестовій мишці перестає функціонувати в результаті природної загибелі або нейродегенеративного захворювання, учені зможуть випробувати нову терапію, а потім протестувати мишу, щоб побачити, чи  відновився нейрон, і чи викликають ті ж подразники таку ж реакцію.

За матеріалами: Новини сьогодні
21-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11270

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]