Головна » 2012 » Листопад » 8 » Весілля у різних країнах

Весілля у різних країнах


Як у різних країнах грають весілля
У різних країнах весілля відзначають по-різному. І це зрозуміло - різний менталітет, віра, та й просто правила поведінки.

Отже, як роблять пропозиції руки і серця, одружуються і вінчаються за кордоном? В Австрії молодята, під'їжджаючи до загсу або церкви, повинні видати якомога більше шуму, щоб відлякати нечисть. Тому вони прив'язують до машин старі коробки і інший непотріб. Коли молоді входять до церкви, діти несуть за ними корзину квітів, а після вінчання обсипають ними їх шлях.
В англійських селах наречена і її гості разом йдуть до церкви. Наречені на щастя пришивають до краю сукні який-небудь амулет і підбирають свій гардероб таким чином, щоб у ньому було щось нове, щось ношене, щось позичене і щось блакитного кольору. У Бельгії наречений, збираючись зробити пропозицію дівчині, садить під вікном коханої берізку або ялиночку. А дівчина на знак згоди влаштовує полуденок з солодощами та кавою.
В Угорщині, углядівши весільний кортеж, всі водії обов'язково починають сигналити, тим самим вітаючи і поздоровляючи молодят. Жених дарує нареченій сумку з монетами, а наречена нареченому - 3 або 7 (обидва числа вважаються щасливими) носових хусток. По угорському звичаю наречена з радістю станцює з кожним з гостей, але танець цей не безкоштовний.
В'єтнамським молодятам повезло. Вони грають не 1, а 2 весілля: перше влаштовують батьки жениха, друге - нареченої. Молодятам прийнято дарувати насіння кавуна, так як ця рослина вважається символом родючості.
У Греції наречена в день весілля кладе в рукавичку шматочок цукру, щоб любов завжди була солодкою. Гості одягаються в спеціальний одяг, на якому обов'язково має бути зображене око, що захищає молоду пару від невдач. А на сімейному ложі напередодні шлюбної ночі обов'язково повинні попустувати маленькі діти - вважається, що це принесе молодій сім'ї щастя і здорове потомство.
Данці вважають, що якщо одружитися в День святого Валентина, то чоловік і дружина будуть любити один одного все життя. На весілля печуть пиріг з марципанами, по краях його прикрашають свічками, свіжими фруктами і медальйонами з портретами жениха і нареченої.
В Індії в день весілля нареченому і нареченій не дозволяється нічого їсти аж до початку церемонії одруження. У будинку нареченого відбувається невеликий, але важливий ритуал - обряд вихваляння жовтого кольору, який в індійців асоціюється з кольором сонця і служить символом вірності. За звичаями хінді, батько нареченої зустрічає нареченого, як самого почесного гостя, і миє йому ноги. Обручки індуси одягають не на безіменний, а на великий палець.
В Ірані особливо цінуються женихи забезпечені і незалежні від батьків. Наречений повинен зробити нареченій дорогий подарунок - будинок, квартиру або, на худий кінець, кругленьку суму в золотих монетах. Наречена також робить дорогий подарунок нареченому, наприклад, перстень або весільний костюм.
В Іспанії наречений дарує нареченій 13 монет в знак того, що він буде дбати і підтримувати її. Всю церемонію наречена тримає ці монети в спеціальному гаманці. Раніше був широко поширений звичай розлучати молодят після весільного бенкету. Іноді їм доводилося проводити 1-ю шлюбну ніч в присутності спеціального вартового, який стежив за дотриманням статевого табу.
В Італії традиційною формою залицяння є виконання під вікном дівчини - вранці або ввечері - любовної пісні. У знак схвалення дівчина кидає коханому з вікна квітку. За день до весілля наречений надягає зелену сорочку - так він притягує благополуччя в майбутню сім'ю. Перед дверима церкви, в якій відбувається вінчання, зав'язуються шовкові стрічки, що символізує нерозривні шлюбні узи.
У Китаї червоний колір символізує любов і радість, тому всі весільні атрибути - червоного кольору: плаття нареченої, свічки, коробки з подарунками і навіть конверти з грошима. Під час церемонії наречена і жених п'ють вино і мед з кубків, пов'язаних разом червоною тасьмою.
У Кенії існує традиція розфарбовувати нареченій руки і нігті ритуальними візерунками чорно-червоного кольору. Фарба тримається цілий рік, символізуючи новий статус жінки. Ще одна чудова традиція, існуюча в Кенії, наказує чоловікові протягом 1-го місяця після весілля носити жіночий одяг, щоб відчути всю тяжкість жіночої долі.
Корейське весілля виключно багатолюдне. Після церемонії наречений і наречена кланяються перед кожним гостем і підносять йому чарку вина. У відповідь на привітання і виявлену повагу гості вручають молодим гроші, які ті беруть з собою у весільну подорож.
Напередодні німецького весілля друзі нареченої приходять до дверей її будинку і розбивають на удачу об поріг блюда і тарілки. На наступний день під час самої церемонії наречена кладе в кишеню хліб і сіль, що символізує достаток. Жених же приносить зерно, що означає багатство і успіх. У Норвегії в самому кінці весільного бенкету наречена подає сир. Вона зобов'язана обійти всіх гостей і відрізати кожному шматочок. По тому, як майстерно він відрізаний, судять про вміння і хазяйські здібності молодої дружини. У Словаччині наречений дарує нареченій чотки, молитовник, пояс вірності з 3-ма ключами (як символ збереження її цнотливості), хутряну шапку і срібне весільне кільце. Наречена дарує нареченому різнокольорову шовкову сорочку, вишиту золотими нитками, і кільце. Перед церемонією боярин завертає жениха в плащ нареченої, щоб злі духи не докучали і не розлучили їх.
У Таїланді постіль нареченим з побажаннями багатства готує літня пара, яка залишає талісмани на удачу - мішки або коробки з рисом, кунжутними зернами, монетами. У Фінляндії вирішальним моментом сватання було відвідування нареченою будинку нареченого, де вона залишалася на тиждень, виконуючи при цьому яку-небудь роботу по господарству.
У Франції під час 1-ї шлюбної ночі молодь зчиняє "котячі концерти", всіляко докучаючи молодятам, аж до того, що вривалася галасливим натовпом в спальню. До цих пір у Франції на весілля наречені п'ють вино з 1-ї чаші з 2-ма ручками.
У Швеції наречена кладе срібну монету, яку їй дає її батько, в ліву туфлю, золоту, яку дає мати, - в праву. Туфлі повинні бути без застібок, що символізує легке народження дитини в майбутньому. Шведські дружини носять 3 кільця - дароване на заручини, обручку і те, яке символізує материнство.

У Шотландії жених після виголошення клятв накидає на плечі нареченої хустку з картатої матерії з квітами його клану і заколює його срібними шпильками. Друзі після церемонії миють ноги нареченій і нареченому, тим самим готуючи їх до нового шляху в житті.
У Японії наречений і наречена можуть називати себе чоловіком і дружиною вже після того, як разом вип'ють по 9 ковтків саке - японської горілки. За звичаєм, наречений і наречена змінюють весільне вбрання кілька разів під час урочистостей.

За матеріалами: Новини сьогодні
08-11-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12065

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]