Головна » 2018 » Березень » 28 » Вибираємо смартфон: якій операційній системі віддати перевагу

Вибираємо смартфон: якій операційній системі віддати перевагу

Вибрати смартфон непросто, адже на ринку представлена неймовірна безліч моделей на будь-який смак і гаманець. Перше, з чим вам належить визначитися - це вибір мобільної операційної системи, на якій буде працювати ваш смартфон.

Android - лідер за популярністю у світі. Більше 80% пристроїв, як і багато смартфонів HTC, Samsung, Lenovo працюють на цій операційній системі. Це дітище корпорації Google. Це відкрита система, тому задіяти її може будь-яка компанія, що займається випуском смартфонів.

Друга за популярністю - iOS. Її встановлюють виключно на смартфони Apple.

Третє місце займає WindowsPhone - творіння могутньої корпорації Microsoft. Ця платформа вийшла в 2010 році і з низки причин не дуже популярна. Давайте познайомимося з кожною з них ближче, але спочатку зауважимо, що вигідно купити смартфон в Україні на будь-який смак і за розумною ціною можна за допомогою онлайн-магазину mobimania.ua.

Асортимент моделей і інтерфейс

Найпростіший телефон з "зеленим роботом" можна купити менш, ніж за 50 доларів. Але він буде недостатньо "спритним". Якщо маєте в своєму розпорядженні сотню-другу американських грошей, можна придбати потужнішу моделль. Купити смартфон HTC, Lenovo, Sony або будь-якої подібної моделі за ціною не вище 150-200 доларів буде нескладно, однак самі "важкі" ігри на ній все ж можуть не запуститися.

З системою iOS все просто. Ви вибираєте або найновішу і дорогу модель, або стару - дешевше. Обмежений вибір диктує високі ціни. Зате ви гарантовано отримаєте високу швидкість і стабільність роботи, адже система оптимізована саме для цього конкретного гаджета.

Ситуація практично аналогічна і з моделями, які використовують систему Windows Phone. Ця платформа була задіяна в смартфонах Lumia від Nokia. Але зовсім недавно цю компанію викупив Microsoft і тепер Windows Phone повністю розробляється тільки цією корпорацією.

В цілому, можна сказати, що операційні системи відрізняються одна від одної оформленням інтерфейсу. У Android - це іконки додатків і віджети. У iOS кілька робочих столів з яскравими іконками, а поміняти можна тільки шпалери. А ось на Windows Phone і шпалер немає, тільки додатки оформлені у вигляді "плиточок". Однак на такі девайси ціни найчастіше нижчі, ніж на iOS-смартфони з такими ж характеристиками або навіть гіршими. На HTC смартфони відгуки користувачі залишають одні з найкращих. Дуже популярні саме HTC і Samsung, адже їх вважають найсильнішими конкурентами iPhone.

Робота з додатками

Додатків у Android безліч, різних за якістю і функціональності. Зате ставити їх можна не тільки зі спеціального магазину, але і завантаживши з мережі, попередньо встановивши на смартфон хороший антивірус. Для iOS ставляться тільки "свої" додатка з магазину, однак це гарантує їхню безпеку. Система Windows Phone теж приймає програми тільки з магазину, але вибір там поки обмежений. Зате в смартфоні є повноцінний офіс і шикарний навігатор від Nokia.

Гнучкість платформи

За цим критерієм Андроїд немає рівних. Тільки в цій системі можна призначити в якості основного будь-який браузер. iOS - закрита система, програми ставляться тільки з магазину. З Windows Phone - аналогічна ситуація.

Плюси відкритої системи - повна свобода користувача. Мінус - можливий ризик щось зіпсувати. Решта системи більш стабільні. Однак мають безліч обмежень.

Зверніть увагу і на особливості оновлення системи. Для Android їх доводиться частенько чекати. З iOS все чітко - оновлення системи приходять в той же день. З Windows Phone все так же, але менш оперативно.

Як бачите, однозначної відповіді на питання, яку операційну систему віддати перевагу, немає. Стабільність роботи, відсутність необхідності чи потреби щось змінювати, красивий і простий інтерфейс - це iOS або Windows Phone. Якщо ви волієте мати свободу дій і хочете смартфон з певними технічними характеристиками, тоді вам варто вибрати Andorid-смартфон.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-03-2018
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1947

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]