Головна » 2013 » Травень » 21 » Виборча кампанія в Берегові проходить з порушеннями, - Свобода

Виборча кампанія в Берегові проходить з порушеннями, - Свобода

Виборча кампанії на проміжних виборах міського голови Берегового, які призначено на 2 червня, відбувається з численними порушеннями виборчого законодавства. Про це 21 травня 2013 року повідомив кандидат на цю посаду від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Василь Вовкунович.

Як розповів націоналіст, із початку проведення виборчої кампанії вже виявлено чимало порушень чинного законодавства, які можуть вплинути на прозорість і чесність виборчих перегонів, на хід та результати голосування. Одним із кричущих фактів порушень є те, що до дільничних виборчих комісій подали не уточнені списки виборців, за якими голосували на парламентських виборах 2012 року, а списки восьмирічної давності.

Порушення зафіксовано також в агітаційних матеріалах кандидатів на посаду міського очільника від партій-опонентів. «На зазивних щитах єдиного представника від Партії регіонів та Демократичної партії угорців України Золтана Бабяка не вказано вихідні дані. Його агітаційні матеріали загалом розміщені з порушенням термінів початку агітації, а на плакаті використано герб Берегового, що є грубим порушенням. Міська газета «Берегово» друкувала статті з агітацією за цього кандидата без обов’язкового зазначення «політична реклама». На агітках іншого кандидата – представника «Партії угорців України» Гейзи Ороса – порушено норму пріоритетності державної і регіональної мов. А зразки агітаційних матеріалів кандидата від комуністів не було попередньо подано у ТВК», – повідомив свободівець Василь Вовкунович.

Зважаючи на таке відверте ігнорування закону, Василь Вовкунович скерував на ім’я голови Бергівської міської виборчої комісії Володимира Щуренка відповідну заяву, вказавши на виявлені порушення. «Окрім вжиття заходів щодо наведених порушень, члени комісії також повинні звернути увагу на належне забезпечення всіх дільничних виборчих комісій атрибутами державної символіки, зокрема, прапорами. Початок голосування в день виборів 2 червня мають розпочати з виконання українського славня», – підкреслив свободівець.



За матеріалами: Новини сьогодні
21-05-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11357

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]