Головна » 2016 » Вересень » 19 » Від "пересічників" Москаль вимагає розблокувати українсько-словацький кордон

Від "пересічників" Москаль вимагає розблокувати українсько-словацький кордон

Голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль вимагає навести лад на державному кордоні зі Словаччиною, заблокованому так званими "пересічниками".

Про це йдеться на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА.

"Незаконна акція з блокування українсько-словацького кордону має бути припинена, а проїзд автомобілів через контрольно-пропускний пункт "Ужгород" звільнений. Таку позицію обласної державної адміністрації озвучив Геннадій Москаль", - йдеться у повідомленні.

Голова ОДА зазначив, що порядок ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією регламентується Митним кодексом, зміни до якого може ухвалити тільки Верховна Рада України.

"Кожен "пересічник", купуючи автомобіль з іноземною реєстрацією, знав, що змушений буде щоп’ять днів перетинати державний кордон. З боку ОДА було зроблено максимум для лібералізації процесу "пересічки" і принципового вирішення цього питання на рівні Верховної Ради", - стверджує Москаль.

Він також повідомив, що акція з блокування кордону проводиться за участі мешканців Києва, які не мають автомобілів з іноземною реєстрацією, а також раніше судимих за шахрайство місцевих провокаторів, котрі роками ніде не працюють і автомобілів взагалі не мають.

"У відповідь на таку провокацію заявляю, що відтепер жодних переговорів із "пересічниками" ОДА не проводитиме, ніяких послаблень із боку митників щодо процесу перетину кордону автомобілів з іноземною реєстрацією не проводитиметься. За блокування транспортних комунікацій передбачена кримінальна відповідальність, тому правоохоронним органам доручено жорстко, у межах законодавства, навести лад на українсько-словацькому кордоні", - наголосив Москаль.

Як повідомлялося, "пересічники" - власники автомобілів з іноземною реєстрацією - вимагають збільшення терміну перебування їхніх автівок в Україні, який наразі за законом становить п'ять діб. Блокування контрольно-пропускного пункту "Ужгород" триває з суботи, 17 вересня.

В неділю, 18 вересня, Закарпатська прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.279 Кримінального кодексу України. У відомстві зазначили, що блокування транспортних комунікацій поблизу українсько-словацького кордону шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту, карається штрафом від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-09-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1926

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]