Головна » 2017 » Лютий » 15 » «Від зміни вивіски на лікарні, медичне обслуговування людей не стане кращим»- Москаль

«Від зміни вивіски на лікарні, медичне обслуговування людей не стане кращим»- Москаль

Створення госпітальних округів на Закарпатті є не на часі, на це немає ані коштів, ані засобів.

На цьому наголосив керівник краю Геннадій Москаль під час наради з головними лікарями центральних районних лікарень та начальниками відділів охорони здоров’я області.
- За нинішніх обставин, коли реформа проводиться без жодного на те фінансування, створювати госпітальні округи є недоцільним. Нині все виглядає таким чином, що ми на одній лікарні поміняємо вивіску, а в інших скоротимо кількість ліжок та робочих місць, - каже Геннадій Москаль. Створення госпітальних округів мало би передбачати покращення медичного оснащення, як мінімум, та будівництво нових лікарень.

А на це в Держбюджеті коштів ніяких не передбачено.

Під час обговорення медики області підтримали позицію Геннадія Москаля в цьому питанні. Серед аргументів, які наводились у виступах – через особливості рельєфу й територіально-адміністративний устрій неможливо створити госпітальні округи з багатопрофільними лікарнями інтенсивного лікування, які обслуговуватимуть населення в радіусі 60 кілометрів з доставкою пацієнтів максимум 60 хвилин. Крім того, механізм створення госпітальних округів Міністерством охорони здоров’я не розроблений, нормативних актів також немає.

Відповідною постановою Кабінету Міністрів, створення госпітальних округів визначається на основі подання голови обласної державної адміністрації. Г. Москаль заявив, що прийняв рішення такого подання не вносити.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
15-02-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1910

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]