Головна » 2016 » Червень » 23 » Відбудеться концерт одного з найвідоміших угорських колективів у місті Хуст

Відбудеться концерт одного з найвідоміших угорських колективів у місті Хуст

У понеділок 27 червня вперше на центральній сцені Хуста на майдані Незалежності відбудеться театралізоване музично-танцювальне дійство «Кличе мене дух Закарпаття – По обидва боки гір»від Державного народного ансамблю. Феєрична вистава презентуватиме автентичні традиції співів, танців та музики, які збирали у найвіддаленіших куточках Закарпаття.

За словами організаторів, автори протягом років вивчали давнє мистецтво народів нашого краю і відтворили на сцені бачене-чуте під час подорожей.

«Бачене нами – це наша спільна автентична спадщина. Значна її частина – це толерантність, солідарність і рівноправність народів, що проживають разом, а не якийсь штучно створений ієрархічний порядок. Вистава «Кличе мене дух Закарпаття – По обидва боки гір» уперше в історії угорського театрального народного танцювального мистецтва презентує в рамках однієї антології строкату традиційну культуру народів та етносів, що проживають у Східних Карпатах та в передгір’ї, на Закарпатті», - розповідає художній керівник Габор Мігалі.

Програма «Кличе мене дух Закарпаття – По обидва боки гір» раніше була презентована у багатьох культурних центрах України і покликана стати жестом підтримки і солідарності від угорського народу.

Початок о 22:00 на центральній сцені Хуста (майдан Незалежності).

 


За матеріалами: Новини сьогодні
23-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11084

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]