Головна » 2019 » Січень » 28 » Відбулась зустріч з охорони здоров’я у місті-побратимі Ужгорода

Відбулась зустріч з охорони здоров’я у місті-побратимі Ужгорода

У місті-побратимі Ужгорода відбулась зустріч з охорони здоров’я

У польському Кросно, місті-побратимі Ужгорода, минулої п’ятниці відбулася чергова робоча зустріч з питань реалізації грантового проекту, який стосується охорони здоров’я, а саме – обладнання медичних кабінетів у школах та дошкільних закладах Ужгорода і водночас створення медичної інформаційної системи міста з використанням польського досвіду.

На зустрічі були присутні заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, віце-президент міста Кросно Броніслав Баран, працівники муніципалітету Марцін Кустрон та Моніка Симбара, начальник відділу міжнародних грантових програм та інновацій Ужгородської міської ради Вікторія Тарахонич, головний спеціаліст цього відділу Вікторія Білас.

Під час зустрічі у Кросно детально обговорили, які заходи проведуть ближчим часом у рамках проекту. В Ужгороді медичні профогляди планують розпочати вже з лютого, одразу після завершення карантину. Обстежать усіх школярів, лікарі перевірятимуть слух, наявність порушень постави, плоскостопість, зір – огляд буде стосуватися визначення гостроти зору та діагностики зору, обстежать дітей і на наявність серцево-судинних захворювань шляхом проведення кардіоваскулярних тестів з оглядом кардіолога та ЕКГ за потреби, проведуть прік-тести на наявність алергії.

До кінця травня мають також видрукувати для шкільних лікарів методологічні рекомендації, які включатимуть вичерпну інформацію про профілактику та зміцнення здоров’я учнів.

Із вересня заплановано семінари та зустрічі з молоддю на теми, пов’язані з профілактикою залежностей та здатністю справлятися зі складними ситуаціями. Спілкуватимуться із старшокласниками про запобігання виникнення залежності, вміння справлятися зі складними ситуаціями, методи подолання апатії, пасивності, зневіри, обговорять також проблеми агресії в школі, небезпеки вживання так званих психотропних речовин, зокрема наркотиків, вживання алкоголю, тютюнопаління тощо.

Крім того, для обміну досвідом відбудуться візити медиків із Кросно до Ужгорода та ужгородських до Польщі.

Нагадаємо, проект реалізовується у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020», яка фінансується Європейським Союзом у рамках європейського інструменту сусідства.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-01-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1463

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]