Головна » 2016 » Липень » 26 » Відбувся персиковий фестиваль на Берегівщині

Відбувся персиковий фестиваль на Берегівщині

Захід проводився вперше у приборжавському селі Бене. Проходив він на території місцевої ЗОШ. Його ініціатором й натхненником став нещодавно обраний сільський голова Іштван Вінце.

“Бене давно славиться своїми насадженнями персиків та абрикос, у селі майже немає дворогосподарства, де б не росли ці дерева,- каже Голосу Карпат мер.- Тому й вирішили організувати подібний фест. Адже, приміром, у Гечі проводять свято сливового леквару, у Великих Берегах – шиповника, про виноград уже й не говорю. То чому б у нас не прижився персиковий фестиваль?”

Програма заходу була колоритною й насиченою. Його учасники мали змогу скуштувати різні смаколики з даного продукту, як от палачінти чи фанки, які виготовлялись прямо на місці, різні компоти, варення тощо. Цікавою була й культурна частина. Перед присутніми виступили Рейка Орбан, Вероніка Марко, знана виконавиця угорських народних мелодій з Ужгорода Аніко Надь, популярні гурти “Чутка” та “УРЕДЬ Бенд”. Традиційно на дітей чекали захоплюючі атракціони.

У ході фесту були обрані краща садиба села та Персиковий король. Відбувся турнір з футболу серед вуличних команд, під час якого визначили кращого пенальтиста. А до ранку господарів та гостей запрошував до танку гурт FGN.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1955

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]