Головна » 2016 » Жовтень » 28 » Відкрили скульптуру Енді Воргола в Ужгороді

Відкрили скульптуру Енді Воргола в Ужгороді

В Ужгороді урочисто відкрили скульптуру, присвячену всесвітньовідомому митцю, засновнику поп-арту Енді Воргола.

Робота виконана у незвичній для скульптур техніці – зварювання металевих прутів, розповів на відкритті автор скульптури та ініціатор проекту Михайло Колодко.

«Той факт, що гени Енді Воргола були наші, підкарпатські, не можна не враховувати. Хоча сам митець це не афішував. Сьогодні ми користуємося плодами його мистецтва, як і увесь світ, і можемо популяризувати його творчість», – сказав Колодко.

Зварив сотні металевих прутів коваль Василь Криванич. У руці скульптури – металевий фотоапарат, в який вмонтовано справжню камеру, за допомогою якої кожен може зробити селфі з «митцем». Камера під’єднана до комп’ютерної техніки у готелі біля скульптури.

Навесні цього року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль видав розпорядження про перейменування площі Жовтневої у селі Минай біля Ужгорода на площу імені Енді Воргола. Перейменування відбулося у рамках закону про так звану декомунізацію.

Батьки Енді Воргола на початку 20-го століття емігрували до США із села тодішньої Австро-Угорщини, яке розташоване неподалік Закарпаття.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1896

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]