Головна » 2017 » Жовтень » 10 » Відкритий студентський конкурс з живопису «Срібний мольберт» в Ужгороді офіційно стартував. ВІДЕО

Відкритий студентський конкурс з живопису «Срібний мольберт» в Ужгороді офіційно стартував. ВІДЕО

Учора, 9 жовтня 2017 р., із самого ранку Ужгород почав зустрічати учасників Відкритого студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» – талановиті студенти почали з’їжджатися до столиці Закарпаття з різних куточків України.

Прибули також конкурсанти з Білорусі, Польщі, Угорщини.

Після поселення та реєстрації юнаки та дівчата обміняли отримані подарункові сертифікати на художнє приладдя і фарби в салоні Creative, а потім вирушили на заплановані організаторами екскурсії містом.

Перше, що чекало на студентів – виставка учасників робіт попередніх двох конкурсів, яка проходить в історично-культурному центрі «Совине гніздо». Саме тут конкурсанти змогли зануритися в атмосферу творчого змагання й отримати справжній заряд натхнення.

«Роботи просто неймовірні. Їх дійсно варто було побачити тут, у галереї. Завдяки цьому я зрозумів, який насправді тут високий мистецький рівень», – поділився враженнями учасник зі Львова Андрій Чижов.

Наступна зупинка – можливість оглянути унікальні скульптури у єдиній ужгородській студії-майстерні мистецького подружжя Андрія та Олесі Возницьких. Опісля сповнені враженнями учасники вирушили на офіційне відкриття «Срібного мольберта» до центру «Панорама».

Учасників та гостей привітали з офіційним відкриттям засновники конкурсу Роберт і Наталія Бровді.

Вони відзначили, що всі присутні учасники – вже переможці, бо пройшли прискіпливий відбір експертної ради і вибороли можливість приїхати до Ужгорода та взяти участь у конкурсі.

А вже тут слід викластися на повну, бо «Срібний мольберт» – стартовий майданчик для кожного молодого митця. «У вас з’являється шанс зробити величезний крок у своєму розвитку і просуванні, адже сюди приїдуть дуже відомі сучасні арт-дилери України. Тут будуть авторитетні критики і куратори, які не тільки порадять, але й кращих запросять взяти участь у власних проектах, – додав Роберт Бровді. – На вас чекає унікальна можливість будучи ще студентами познайомитися з людьми, які безпосередньо формують сучасне українське мистецтво».

Наталія Бровді зі свого боку додала щирі поради: «Робіть тільки те, що відчуваєте, що підказує ваше серце. Надихайтесь вашою творчістю. І відчувайте те, що оточує вас довкола. З відкриттям нас!».

З побажаннями та настановами до конкурсантів звернулися також відомі художники та мистецтвознавці Володимир Микита, Антон Ковач, Оксана Гаврош, Андрій Карташов.

Цієї осені учасники конкурсу долучаться до соціального проекту від громадської організації «Щасливі діти» – декоруватимуть спеціальні еко-торби. Вироби, розписані студентами в рамках конкурсу, згодом реалізують на благодійному аукціоні.

Виручені кошти спрямують на розвиток проекту виготовлення еко-торб та підтримку батьків дітей з інвалідністю.

Відтак, із запуском сотень кольорових кульок зі світлодіодами в зоряне небо Ужгорода конкурс офіційно стартував. Зустрічайте «Срібний мольберт»!

Прес-центр конкурсу «Срібний мольберт» і фундації Brovdi Art


За матеріалами: Новини сьогодні
10-10-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1742

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]