Головна » 2016 » Червень » 5 » Відпочиваючих, які смітять, закарпатські лісівники закликали фотографувати

Відпочиваючих, які смітять, закарпатські лісівники закликали фотографувати

Забруднення лісів – проблема, з якою лісівникам боротися стає дедалі важче. Берегти ліс, не смітити в лісі, не завдавати йому шкоди– істини відомі кожному. Але надто часто люди про них забувають.

Не лише місцях масового відпочинку, а й навіть у віддалених куточках, скрізь видно сліди варварства і неохайності: папір, пляшки, поліетилен, пластик, консервні банки, гори побутового та виробничого сміття.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за забруднення лісів» , пошкодження лісу стічними водами, хімічними речовинами, нафтою і нафтопродуктами, промисловими і комунально-побутовими викидами, відходами, що викликає його усихання чи захворювання, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також передбачено, що засмічення лісів відходами тягне за собою накладення штрафу на громадян від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тобто громадяни за забруднення або пошкодження лісів муситимуть заплатити від 85 до 510 гривень, а на посадових осіб за такі порушення накладатиметься штраф в розмірі від 170 до 850 гривень.

Закликаємо фотографувати відпочиваючих, які смітять у лісі, і скаржитися на них в поліцію або надсилати фото на пошту прес-служби за електронною адресою – pressa@zakarpatlis.gov.ua, інформувала Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1870

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]