Головна » 2018 » Вересень » 4 » Відсторонять від посади мера Ужгорода

Відсторонять від посади мера Ужгорода

Про це повідомляють громадські активісти в соцмережі FB.

Сьогодні активна громада Ужгорода та області здійснила візит до Прокурора Закарпатської області Володимира Гаврилюка.

Основні претензії були висунуті щодо керівництва міста Ужгорода в особі мера міста – Богдана Андрієва та його брата – депутата обласної ради Андрія Андрієва.

Серед приклад були наведені скандальні ремонти вулиць Капушанської, та Шумної, реконструкція площі Петефі, та “Совиного гнізда“, сумнозвіної вул. Можайського, тощо.

Основним підрядником на всіх багатомільйонних корупційних ремонтах в Ужгороді було визначено ТОВ “КБК”, в народі “хрещеною”, як Кримінально Будівельна Компанія.

В період менеджменту Богдана Андрієва, згадувана ТОВ КБК, ЄДРПОУ 32556142, тільки в ході проведення відкритих тендерів підписала понад 120 договорів з Департаментом міського господарства Ужгородської міської ради. Загальна сума виділених коштів “сірому” підряднику вже сягає понад 300 мільйонів гривень, частина з яких була виділена повз проходження тендерних процедур.

Правоохоронці повинні вияснити – чи є у згадуваної фірми технічні можливості, робочий людський ресурс, та техніка для одночасного ремонту десятка вулиць та площ в місті? Серед робочих – неповнолітні закарпатці та представники ромської національності. На запитання наших журналістів відповіли – “ми ніде не оформлялися, за роботу платять нам щотижня”.

В цьому контексті варто згадати, що за результатом аналізу громадських об’єднань та рухів, виявилося, що матеріали для ремонтів вулиць та площ закуповуються в 2-4 рази дорожче, аніж фіксована ціна фірми-виробника.

Про це детально розповідалося в матеріалі –  Мер Ужгорода закуповує гранітну плитку у 4 рази дорожче реальної вартості.

Згадали активісти і про незаконні забудови. Громада міста обурена – історичні ареала міста руйнуються. Про це детально – Чому ужгородська влада дозволяє знищувати історичні ареали міста?

До честі органів прокуратури, за інформацією в ЗМІ було відкрито кримінальне провадження щодо можливого розкрадання бюджетних коштів на ремонті пл. Петефі, після чергового виділення міською радою 10 млн.грн на ремонт пішохідної частини площі.

Активісти також заявили, що “сірим кардиналом” схем міської ради є згадуваний депутат облради Андрій Андріїв, який повинен бути допитаний в цих кримінальних провадженнях.

Зі свого боку керівник обласної прокуратури повідомив, що станом на сьогодні погоджено клопотання про тримання під вартою та про відсторонення від посади Андрієва Богдана Євстафійовича.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-09-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1631

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]