Головна » 2017 » Грудень » 24 » Виявилися потужними захисниками від хвороб легенів український фрукт і овоч

Виявилися потужними захисниками від хвороб легенів український фрукт і овоч

  Якщо людина курить, то їй варто особливо уважно ставитися до свого харчування.

Як показали дослідження Університету Джонса Хопкінса, вживання яблук і томатів допомагає легеням протистояти характерним для курців пошкодженням і запаленням.

У звіті вчених йдеться: "Робота легень починає погіршуватися приблизно з 30 років, і швидкість згасання залежить від загального стану здоров'я кожної людини та інших його особливостей.

Дослідження показує, що поїдання фруктів у великій кількості може уповільнити цей процес і навіть позбавити людей від пошкоджень легенів, пов'язаних з курінням".

Крім куріння, для легень небезпечне і забруднення повітря. Воно нерідко викликає ХОЗЛ - захворювання, що характеризується запаленням в легенях і утрудненим диханням.

Але саме куріння, пасивне і активне, в рази підвищує ризик розвитку ХОЗЛ. До речі, за прогнозами лікарів, до 2020 року ця недуга вийде на третє місце в списку причин смерті в усьому світі.

Що стосується дослідження впливу раціону людини на здоров'я її легень, то ще в 2002 році вчені зібрали 600 добровольців з європейських країн.

Тоді вони проаналізували стан легенів, раціон і частоту куріння. Нещодавно дослідження повторили. З'ясувалося: люди, що з'їдають по 2-3 томати або неповне яблуко в день, рідше страждали від ХОЗЛ і могли вдихнути на 60-80 мілілітрів повітря більше, ніж ті, хто їх не їв.

У курців зв'язок виявлявся ще сильніше. Експерти підкреслюють: крім томатів і яблук, слід включати в раціон інші фрукти й овочі. А ось соки і смузі не виробляють позитивного ефекту.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-12-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1717

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]