Головна » 2023 » Серпень » 6 » Війна дронів: як безпілотники допомагають Україні в боротьбі з окупантами

Війна дронів: як безпілотники допомагають Україні в боротьбі з окупантами

Сучасна війна — це війна технологій. Особливе місце займають безпілотні пристрої - дрони, які активно використовують Сили оборони України, щоб відбити атаку російських окупантів. За час повномасштабного вторгнення українці добре опанували цю технологію та активно її вдосконалюють. Якщо раніше, коли мова заходила про безпілотники, то всі одразу уявляли літальні апарати, то тепер їм гідну конкуренцію складають і морські дрони. Їхню ефективність відчули на собі вже кораблі рашистів, а тому можна однозначно стверджувати — вони змінять хід цієї війни.

Панування в морі — важлива перевага для армії

Ні для кого не є секретом, що флот рФ значно перевищує можливості Військово-морських Сил України (ВМСУ), але армії країни-окупантки не вдалося здобути цілковиту перевагу в Чорному морі та організовувати десантування на територію України. Більше того, всі ми добре пам'ятаємо — ЗСУ знищили флагман Чорноморського флоту рФ крейсер "Москва" та змогли деокупувати острів Зміїний. Сьогодні ж, завдяки морським дронам, можливості Сил оборони України значно розширилися на морі. Україна атакує кораблі та судна ворога не лише біля своїх берегів, що відчув вже на собі російський військово-морський корабель "Оленегорский горняк" поблизу Новоросійська.

Українські морські дрони змінюють правила гри, бо тепер російські окупанти точно знають, що за їхню атаку на портову інфраструктуру України "прилетить" відповідь. Окрім того військово-морський флот окупантів перебуває в постійній бойовій готовності в будь-якій частині Чорного моря. Тому рашистам годі навіть мріяти про блокаду портів України в Чорному морі. Все це підводить нас до логічного висновку - війна на морі виходить у новий вимір.

Враховуючи такі тенденції, заява України про воєнну загрозу для судноплавства в акваторії шести російських портів на Чорному морі сприймається всіма зовсім інакше. Кожен судновласник усвідомлює ризики, а чи стануть вони реальністю — це багато в чому залежить від рФ. Адже Україна відбиває атаку окупантів, а свої удари завдає у відповідь на бомбардування та злочини рашистів.

Ілля Абель спеціально для nowyny.com


За матеріалами: Новини сьогодні
06-08-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1530

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]