Головна » 2017 » Січень » 3 » Вийшла в топ корупційних скандалів області афера з приватною охороною УжНУ

Вийшла в топ корупційних скандалів області афера з приватною охороною УжНУ

Ще в листопаді в поліцію м.Ужгорода надійшла заява охоронника фізичного факультету Ужгородського національного універститету.

Зранку працівники виявили розбите скло на приміщенні лабораторії фізфаку, яка розташована на вул.Волошина в обласному центрі. З приміщення зникли комплектуючі та спецприладдя. В ході слідства викрадача впіймали працівники кримінальної поліції  – повідомляє ГУНП в Закарпатській області.

Не зважаючи на те, що керівництво УжНУ щороку перераховує мільйони гривень на рахунки приватної охоронної фірми “Сенк-охорона”, в якій, до своєї нинішньої проректорської каденції, працював Рогач Олександр Янович, дороговартісне спецприладдя з різних факультетів вишу регулярно викрадають зі стін вишу.

А шанс на те, що злодія впіймають, є тільки в ході оперативно-розшукових заходів співробітників кримінальної поліції міста.

Сигналізація охоронної фірми ніколи не спрацьовує, а доцільність існування дворічної корупційної схеми Смоланка В.І. спробував обґрунтувати в новині про “сенсаційне” затримання п’янички, який викрав у сторожа УжНУ мобілку.

Працівники вишу навіть виразили думку, що керманичі УжНУ просто “кришують” крадіжки таких приладів, отримуючи при цьому неабиякий зиск.

До слова, цього року Державна інспекція навчальних закладів України визнала недоцільність патрулювання 58 об’єктів УжНУ силами 2-х приватних охоронців СЕНКу, вартістю у 40 тисяч гривень на місяць.

Масштаби афери Смоланка-Рогач-“Сенк-охорона” вже давно вивели її в топ корупційних скандалів Закарпаття, однак правоохоронці невпинно продовжують “не помічати ” цього.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
03-01-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1896

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]