Головна » 2013 » Липень » 3 » Військові гідролокатори є причиною масового викиду китів на берег

Військові гідролокатори є причиною масового викиду китів на берег

  Військові гідролокатори є причиною масового викиду китів на берег

Життя синіх китів і клюворилів порушується через дії військово-морського флоту, а точніше через гідролокатори. У двох експериментах команді вчених вдалося відстежити поведінку морських ссавців після впливу гідролокаторами на 17 блакитних китів і двох клюворилів. Вчені відтворювали звук сонара через підводний динамік і спостерігали за поведінкою тварин.

Дослідження показало, що масове викидання на берег клюворилів у всьому світі відбувається після військових навчань, де використовується пристрій, відомий як сонар середніх частот. Тому вчені прагнуть зрозуміти, як впливає цей звук на тварин, і якої шкоди він їм завдає.

Але експерт з морських ссавців Патрік Міллер з Університету Сент-Ендрюс, який не брав участі в новому дослідженні, заявив, що результати показали, що було б доцільно для військово-морських навчань «уникати критичних областей проживання китів».


Вчені давно підозрювали, що штучний звук робить негативний вплив на цих глибоководних китів. Клюворили використовують звуки для полювання, а також для спілкування. Вони виробляють ехолокації, коли пірнають на глибину до 1,5 км, створюючи відлуння і вражаючи органи кальмара, на якого полюють. Коли вчені відтворили звук гідролокатора під час експерименту, то обидва клюворили припинили полювання і «попливли швидко, мовчки і якнайдалі».

За матеріалами: Новини сьогодні
03-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11213

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]