Головна » 2016 » Липень » 12 » Військовим, які уклали контракти із ЗСУ в особливий період, Рада надала право переукласти їх ще на рік

Військовим, які уклали контракти із ЗСУ в особливий період, Рада надала право переукласти їх ще на рік

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов`язок і військову службу" (щодо уточнення окремих положень) (№4689).

За це рішення проголосували 233 народних депутата із 331, зареєстрованого у сесійній залі, передає УНІАН.

Законом у Законі України "Про військовий обов'язок і військову службу" встановлюється, що для осіб, які приймаються на військову службу за контрактом у період з моменту оголошення мобілізації до часу введення воєнного стану (настання воєнного часу) або оголошення рішення про демобілізацію та призначаються на посади, установлюються такі строки військової служби в календарному обчисленні: для осіб, які вислужили під час дії особливого періоду не менш як 11 місяців – 6 або 12 місяців; для інших осіб – 18 місяців.

Строк проходження військової служби для таких військовослужбовців може бути продовжено за новими контрактами на строк 6 або 12 місяців.

Встановлюється, що у разі настання особливого періоду для військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом, дія контракту продовжується понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації, але не більше ніж на 12 місяців, крім випадків, визначених цим Законом.

"Тобто, ми говоримо, що після завершення таких 3-річних контрактів, які фактично людина прослужила, уклавши контракт із державою, вона проходить ще річну службу. Так само, як інші, які мобілізовувалися під час особливого періоду", - сказав під час обговорення один із авторів закону, депутат від "Самопомочі" Тарас Пастух.

Також у статті 26 закону, де йдеться про звільнення з військової служби, зокрема під час дії особливого періоду, встановлюється, що з військової служби звільняються військовослужбовці, які є студентами, аспірантами чи докторантами денної форми навчання та були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період; які уклали контракти до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та вислужили не менш як 18 місяців військової служби. Водночас такі особи можуть продовжувати військову службу, якщо вони виявили таке бажання.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Раніше сьогодні Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект щодо генетичної ідентифікації військовослужбовців, яким передбачено створення відповідної бази даних ДНК.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1758

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]