Головна » 2013 » Липень » 29 » Виноградівець збирає понад 20 кг урожаю ківі

Виноградівець збирає понад 20 кг урожаю ківі

63-річний Володимир Колодко з Виноградова торік на дачі вперше зібрав урожай ківі — 20 кг. Раніше вирощував саджанці з Італії. Вони загинули через сильні морози. Урожай дав морозостійкий сорт Ківі Карпат Стратона Валентайн, – пише Gazeta.ua.

" Саджанці придбав у земляка Генріха Стратона з Ужгорода. Він зо 20 років ківі займається. До нього всі по саджанці їздять, — розповідає Володимир. — Вирощувати цей сорт можна будь-де в Україні. Догляд за ківі подібний до вирощування винограду. Хімікатів не потребує. В Україні не живуть ті шкідники, що його їдять. Тому вирощую екологічно чистий продукт. Донька не боїться давати ківі з городу 2-річній дитині. А жінка на ківову дієту сіла. Каже: воно жири спалює, тиск понижує. З нього варення можна готувати, настоянку. Зимою прекрасно зберігається. Не гниє, як базарне»

Саджанці ківі Карпат Стратона Валентайн витримують до -30°С. Цвіт трохи схожий на шипшиновий.

Щоб отримати більший урожай, гілки ківі обрізають із другої половини весни до початку осені. Фрукт можна вирощувати як окрему ліану, що обплете бесідку чи стовп, на шпалерах або виноградній опорі.

«Від цього залежить урожайність. Що більшу площу покриває рослина, то більше плодів з одного куща дасть, — пояснює селекціонер Генріх Стратон. — Саджанець 10-15 сантиметрів до осені може сягати 3 метрів. За три роки плодоносить. Один кущ за сезон може дати до 25-50 кілограмів ягід. Збирають урожай із кінця жовтня до перших морозів. Зберігають у підвалі, як картоплю. Вирощені на своїй ділянці ківі дуже солодкі й ароматні, набагато смачніші та корисніші за магазинні».

Висаджувати ківі можна в будь-який період, окрім зими. У спекотні дні радять поливати. Варто купувати саджанці лише з плодоносних рослин у відкритому ґрунті. Мають бути отримані шляхом живцювання, а не з насіння.



За матеріалами: Новини сьогодні
29-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12003

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]