Головна » 2024 » Березень » 26 » Виплати для працюючих пенсіонерів з 1 квітня зростуть

Виплати для працюючих пенсіонерів з 1 квітня зростуть

Перший заступник голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк розповів, що з 1 квітня пенсіонери, які працюють, отримуватимуть більші виплати. Про це інформує Верховна Рада України.

Перерахунок стосуватиметься 2,7 млн людей, тобто майже кожного четвертого пенсіонера. Розмір надбавок залежатиме від стажу та розміру пенсії, яку людина отримує зараз. Для деяких категорій пенсія зросте на 562 грн.

"Для кожного працюючого пенсіонера це не такі великі кошти, але назагал для державного бюджету це все-таки додаткові видатки. Дуже важливо, що в принципі це підвищення пенсій для працюючих пенсіонерів – це є покриття трошки більше як рівня інфляції, тобто те все, що сьогодні є певне здорожчання продуктів харчування, деяких послуг – воно покриється саме цим підвищенням працюючим пенсіонерам, і така тенденція, ми думаємо, збережеться", – сказав очільник комітету.

Також Цимбалюк нагадав, що з 1 квітня зросте мінімальна зарплатня.

"Дуже важливо, що саме ця категорія пенсіонерів також отримає як правило більшу заробітну плату, бо з 1 квітня мінімальна зарплата зростає до 8 тис. гривень і певна частина з них працює на мінімальну заробітну плату, тобто це також важлива підтримка для тих людей, які сьогодні отримують не так багато", – зазначив він.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-03-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1616

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]