Головна » 2015 » Липень » 8 » Виплату одноразової допомоги потерпілим під час Революції Гідності влада змінила

Виплату одноразової допомоги потерпілим під час Революції Гідності влада змінила

Грошова допомога особам, які потерпіли під час Революції Гідності.

Урядом внесено зміни до Порядку виплати одноразової грошової допомоги особам, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р.

Раніше було передбачено, що  особа,  яка отримала тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях, і не може самостійно звернутися за виплатою допомоги у зв’язку із станом здоров’я, може подати заяву про виплату допомоги через уповноваженого представника на підставі оформленої у встановленому порядку довіреності.

Тепер Порядком дозволено у разі смерті або недієздатності особи, яка  включена до переліку осіб, що отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях, та не отримала допомоги, отримати дану допомогу одному із членів сім’ї зазначеної особи на підставі відповідного рішення суду або довідки про смерть такої особи за умови надання письмової згоди довільної форми від інших членів сім’ї.

До членів сім’ї особи належать дружина (чоловік), її неповнолітні діти, батьки, а також особи, які на час смерті зазначеної особи перебували на її утриманні.

Це дасть можливість найближчим родичам тяжкопоранених осіб отримувати передбачені кошти одноразової грошової допомоги від держави у випадку їх недієздатності (знаходження у комі, реанімації тощо) або смерті особи, яка має право на отримання цих коштів.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
08-07-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1958

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]