Головна » 2019 » Січень » 31 » Високопосадовець "Роснефти" володіє будинком мера Риги - ЗМІ

Високопосадовець "Роснефти" володіє будинком мера Риги - ЗМІ

Будинком мера Риги володіє високопосадовець "Роснефти" - ЗМІ

Меру Риги Нілу Ушакову не належить будинок, де 30 січня проводило обшук Бюро із запобігання та боротьби з корупцією. Його власники - громадянин Німеччини Йорг Тумат, колишній член правління Latvijas Gāze і посадова особа "Роснефти", і Крістіна Гунда Тумат.

Про це пише Delfi.

Прес-секретар Ушакова Лайла Івана повідомила, що сім'я мера знімає будинок, який "засвітився" при обшуках. Кадастрова вартість цього будинку - 331 170 євро.

Йорг Тумат був заступником голови правління Latvijas Gāze з 2006 по 2013 рік, а з 2013 до 2017 значився в раді підприємства. Зараз він займає одну з ключових посад в російській корпорації "Роснефть" і укладає договори на постачання газу. У Латвії йому належить консалтингова компанія Possent. Її оборот за минулий рік склав 9 392 євро.

Тумат в 2010-2013 рр. був президентом Німецько-Балтійської торгової палати в Латвії.

Обшуки можуть бути пов'язаними з корупційним скандалом в муніципальному підприємстві Rīgas Satiksme. У зв'язку з цією справою в Ризькій думі проходив обшук 11 грудня.

Мер Риги Ніл Ушаков очолює політичну партію "Злагода", що користується значною підтримкою серед російськомовного населення Латвії. "Злагода" отримала на останніх парламентських виборах найбільше місць у Сеймі, але інші політичні сили виключили з нею коаліційну співпрацю.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-01-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1501

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]