Головна » 2018 » Червень » 4 » Виставку робіт заслуженого діяча мистецтв України Емми Зайцевої в Ужгороді відкрили

Виставку робіт заслуженого діяча мистецтв України Емми Зайцевої в Ужгороді відкрили

  В культурно-історичному центрі «Совине гніздо» в Ужгороді відкрилася виставка робіт театральної художниці, заслуженого діяча мистецтв України Емми Зайцевої.

Емма Зайцева – художник-сценограф, член Національної спілки театральних діячів України, чотирикратний лауреат обласної театральної премії ім. братів Ю.-А. Шерегіїв, лауреат премії Національної спілки театральних діячів України в галузі сценографії імені Федора Нірода та інших нагород.

Виставка «Ескізи життя» – це своєрідний звіт 20-річної роботи Емми Зайцевої у облмуздрамтеатрі імені братів Шерегіїв,повідомляє Transcarpathian Art Foundation .

«Представлена експозиція складається із макетів до вистав та театральних костюмів і ескізів до них, – розповідає художниця. – Усі ці вистави давали у нашому театрі з 1998 року й до нині, тож це такий собі звіт моєї роботи».

Загалом глядачу пропонують оглянути макети декорацій і костюми до близько 15 вистав, як-от: «Орфей та Еврідіка», «Назар Стодоля», «Вуйцьо з крилами», «Сватання на Гончарівці», «Крок від любові» тощо.

Як неодноразово підмічали її колеги, Емма Зайцева любить використовувати м’які декорації – тюлі, драпування тощо. «Над кожною роботою працюю, як востаннє», – зізнається художниця.

Процес створення антуражу для вистави довготривалий: спочатку, зі слів художниці, вона спілкується з режисером, аби зрозуміти його бачення й бажання, тоді береться за прочитання п’єси.  «Пропускаю її через себе, формулюю власний погляд та втілюю переживання у декораціях, – розповідає художниця. – Якщо режисер мені довіриться, готова вести його за собою – тоді результат часто перевершує сподівання». Із десятків ескізів та макета декорацій цілий цех працівників створює атмосферу вистави.

Над розробкою кожного ескізу працювати доводиться довго, аж допоки на папері не з’явиться саме те, що задовільнить уяву художниці.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-06-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1603

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]