Головна » 2013 » Жовтень » 10 » Витік аміаку загрожує Харкову техногенною катастрофою

Витік аміаку загрожує Харкову техногенною катастрофою

У харківському міському управлінні ДСНС попередили про можливу техногенну катастрофу через загрозу витоку понад 1,5 т аміаку на території занедбаного підприємства "Аркадія".

На території складського комплексу вже відзначили високу насиченість повітря аміаком і попередили про ймовірність виникнення техногенної аварії, що може зашкодити життю та здоров'ю населення.

Загалом у технологічних процесах на "Аркадії" використовувалося 1.8 тонн небезпечного газу. Скільки аміаку на території комплексу знаходиться зараз, достеменно невідомо. Рятувальники нарікають на те, що територія два роки фактично не охоронялася.

Зараз цим займається охоронна фірма, найнята банком ПУМБ, в заставі якого знаходиться майно занедбаного підприємтсва, інформує ТСН.
Представники банку заявили, що 600 тисяч гривень, необхідні для утилізації аміаку, для них неприйнятна сума, і вони готові сплатити її лише частково. Слід відзначити, що поряд з небезпечним комплексом знаходяться підприємтсво з переробки харчових продуктів та дитяча лікарня. Точну кількість витоку аміаку має встановити спеціальна комісія/



За матеріалами: Новини сьогодні
10-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11107

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]