Головна » 2013 » Лютий » 17 » Вівсянка, сер! Корисно чи ні?!

Вівсянка, сер! Корисно чи ні?!

  Вівсянка, сер! Корисно чи ні?!

Вівсяна каша містить вітаміни B, PP, C і біотин, який бере участь в обміні холестерину, амінокислот і білків. Біотин (вітамін Н) робить шкіру чистою і покращує наше самопочуття.
У вівсянці міститься фермент, який дозволяє засвоювати жир, і багато клітковини, що сприяє нормалізації моторної функції кишечника.

Слиз, що утворюється при варінні цієї кашки, обволікає слизову кишечника і шлунку і допомагає вимивати мікроби і токсини. Вівсянка благотворно діє на легені, тому її радять їсти при захворюваннях верхніх дихальних шляхів. Але, як і в манці, у вівсяній каші багато глютену, і вона теж має здатність вимивати кальцій з кісток. Тому вівсянка некорисна хворим, в організмі яких погано засвоюється кальцій.

Хто не знає рекомендацій дієтологів і прихильників здорового харчування: вранці обов'язково їжте вівсяну кашу. Але, як і всякий інший продукт, вівсяна каша має певні протипоказання. Медичні дослідження останніх десятиліть підтверджують: користь і шкода вівсянки - доведений факт. Спробуємо розібратися в цьому.

Вівсянка містить безліч мікроелементів і вітамінів, що нормалізують обмін речовин. Тому користь вівсянки безсумнівна для людей, які страждають зайвою вагою або мають проблеми з шлунково-кишковим трактом. Протеїни і клітковина сприяють збільшенню саме м'язової тканини, а не жирового прошарку.

Вітамін В нормалізує процес травлення їжі, позитивно впливає на шкіру. Людям, страждаючим дерматитами або алергією, медики рекомендують вівсянку в якості однієї з основних страв. Корисна вівсяна каша при діареї або здутті живота.

Фосфор і кальцій зміцнюють кісткову систему, коріння волосся і нігтьову пластину. І тут користь вівсянки очевидна для людей, які страждають патологіями опорно-рухового апарату.

Йод - для розумового розвитку, вітаміни А і Е - для краси, калій і магній знімають м'язову втому, а також рекомендуються при зведенні м'язів.

І найголовніше - вівсянка чудовий антиоксидант, необхідний для нашої краси і молодості.

При такій величезній користі для організму людини, яка ж шкода вівсянки?
Шкода вівсянки очевидна для людей, які страждають на целіакію (непереносимість злаків).

Вживання каш в непомірних кількостях також призведе до того, що шкода вівсянки перевищить позитивний вплив на організм людини. Фітинова кислота, що міститься у вівсянці, при накопиченні її в організмі у великій кількості призводить до вимивання кальцію з кісткової тканини.

Шкода вівсянки швидкого приготування в порівнянні з вівсяними пластівцями полягає в тому, що після спеціальної обробки вітамінів в ній стає набагато менше. Крім того, вівсянка втрачає при цьому свою здатність регулювати обмін речовин і забезпечувати організм людини енергією в потрібній кількості.

Користь і шкода вівсянки повністю досліджені медиками. Це один з небагатьох продуктів, які практично не мають протипоказань. Їжте вівсяну кашу й будьте здорові!

За матеріалами: Новини сьогодні
17-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11802

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]