Головна » 2017 » Липень » 30 » Визволили українця, який 17 років провів у рабстві, в Азербайджані

Визволили українця, який 17 років провів у рабстві, в Азербайджані

Заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін повідомив, що посольство України в Азербайджані займається поверненням громадянина, який 17 років провів у рабстві у цій азійській країні. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«У квітні 2016 року в ході поліцейської спецоперації в Азербайджані був виявлений факт незаконного позбавлення волі громадянина України, 1952 року народження, мешканця Дніпропетровщини. Починаючи з 1991 року чоловік регулярно приїздив до цієї країни задля сезонного працевлаштування. Орієнтовно у 1999 році він потрапив до працедавця, який використовуючи фізичне насильство, змусив його до рабської праці. 17 років чоловік провів у рабстві. За цей час цього бідолаху неодноразово «перепродавали» для використання в якості працівника у домашньому господарстві», – розповів він.

Чоловіка, якого тримали на тваринницькій фермі, звільнили у квітні 2016 року під час поліцейської спецоперації. Він був у тяжкому стані. Тривалий час він не міг ані розмовляти, ані адекватно сприймати дійсність. Після проходження курсу реабілітації, чоловік почувається задовільно.

Після 13 років його відсутності в Україні, рішенням суду в 2012 році він був визнаний як безвісті зниклий та знятий з обліку за місцем реєстрації. Знайти рідних постраждалого не вдалося.

«У березні 2017 року паспорт громадянина нашої країни для цієї людини був відновлений й наразі спільно з Посольством України в Азербайджані займаємося його поверненням на батьківщину. В цей же час триває розгляд справи, де він є постраждалою особою у Бакинському суді тяжких злочинів. Державний обвинувач виступив із вимогою покарати злочинців шляхом позбавлення волі на терміни від 9 до 10 років», – зазначає заступник глави Нацполіції.

Посадовець нагадав, що за офіційними даними Міністерства соціальної політики, лише за останні п’ять років від торгівлі людьми постраждали 398 громадян, з яких – 161 жінка, 197 – чоловіків та 40 дітей.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
30-07-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1676

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]