Головна » 2017 » Березень » 12 » Власний прогноз погоди в будь-який час

Власний прогноз погоди в будь-який час

Скільки разів ви лаяли Гідрометеоцентр? Скільки ви чули жартів, приказок і забавних історій на тему прогнозу погоди? Кожен, хто задавався питанням - "чому прогноз погоди рідко буває точним?", навіть не замислювався про те, як він виходить. Вся справа в тому, що головна контора країни, яка відповідає за прогноз погоди, вже давно не модернізувалася. Устаткування старе і вийшло з ладу на 70%. Що говорити, якщо вони ще запускають зонди, які були зроблені ще в 70-х роках. Телеканали і радіо беруть свої прогнози з Інтернету або купують у іноземних компаній. Звідки беруть ті? Для них престижно в кооперації з ще багатьма такими, оплатити один з модулів супутника, який все буде бачити. Цікава картина? Звідси і цифри щодо температури і вологості, тип погоди і наявність/відсутність опадів.

Звичайно, можна самому дивитися в Інтернеті або по одному з каналів прогноз погоди і орієнтуватися. Але це не завжди зручно. Прокидаючись вранці, не поспішаючи вилазячи з-під ковдри, чи будете ви шукати пульт або йти включати телевізор? Найкращим вирішенням питання буде покупка цифрової метеостанції. Перші в цьому роді з'явилися імпортні цифрові метеостанції, як і всі цифрове. Після їхнього виходу на ринок в нашій країні також було налагоджено випуск цих корисних гаджетів. Суть роботи такої метеостанції полягає в зборі інформації з датчиків і її обробці. Датчики встановлюються в кімнатах і на вулиці. Для того, щоб не було складним підключення, датчики мають бездротовий зв'язок зі станцією - базою. Датчики можуть бути різного призначення: термопари, барометри, анемометри та гігрометри. Перші вимірюють температури, другі - тиск, треті - швидкість і напрям вітру і четверті — вологість. До речі, в Україні другі — анемометри краще придбати у компанії Testo на пораталі testo.kiev.ua.

Як правило, в комплекті йде один або два датчика - температури і тиску. Решта докуповуються окремо. Сама станція виглядає у вигляді інформаційного дисплея в корпусі. Окремими бонусами можуть бути: проекційні годинники з будильником іді режим нічника. Крім метеостанцій, на ринку також існують всі складові у вигляді окремих гаждетів. Вони також можуть мати виносні датчики. Наприклад, зовнішній барометр цифровий, який незамінний для хворих людей. Як відомо, перепади тиску і магнітні бурі чинять найбільший вплив на організм людини. Для інвалідів, людей похилого віку або які просто хворіють на хронічні захворювання, цифровий барометр буде одним з найкращих подарунків. Також такі кліматичні гаджети будуть дуже доречі молодим мамам, так як організм у новонароджених ще має дуже слабкий імунітет.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-03-2017
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1932

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]