Головна » 2017 » Вересень » 14 » Власники ID-карток - з якими проблемами можуть зіткнутися

Власники ID-карток - з якими проблемами можуть зіткнутися

Анжела Ніколаєнко замінила старий паспорт на ID-картку. Для отримання візи їй була необхідна довідка про стан рахунку з банку. Але там її відмовилися обслуговувати за документом нового зразка.       

«Вони сказали, що не можуть мене ідентифікувати, тому до цієї ID-картки я повинна надати довідку про місце реєстрації. Я звернулася до ЦНАПу, і там мені сказали, що таку довідку готують протягом 30 днів», – розповідає жінка.

Звісно, Анжелу Ніколаєнко не влаштувало, що на цілий місяць їй заблокували доступ до банківських послуг. Дані стосовно прописки, яку вимагав банк, зашифровані на чіпі ID-карти, а також можуть бути вказані на витягу – це аркуш паперу, який за вимогою можуть видати разом з карткою.

Але банк не мав технічного обладнання! Тому посилався на інструкцію Державної Міграційної служби і вимагав додаткову довідку. Лише після того, як жінка сказала, що надасть розголосу цій ситуації, в банку змінили риторику і видали довідку раніше.

Безконтактний електронний чіп, автоматичне зчитування інформації та захист від підробки документа. Це переваги ID-картки перед паспортом старого зразка. Принаймні, так говорять в Міграційній  Службі України. Але чим же на ділі відрізняються ці два паспорти, якщо з ID-карткою потрібно носити купу паперів.

Керівник прес-служби міграційної служби України Сергій Гунько пояснює, що дійсно є установи, в яких досі немає зчитувального пристрою. Але це поодинокі випадки. Для цього й видається витяг з державного демографічного реєстру.

«Це паперова довідка з печаткою міграційної служби, яку не потрібно носити з собою. Її пред’явлення це – дуже рідкий випадок. Це не є документ, який щодня необхідно витягати з кишені. Встановити особу за ID-карткою можна без зчитування чіпу і без інформації про місце реєстрації. На сьогоднішній день в Україні є вже понад три мільйони смартфонів, які підтримують технологію NFC», – зазначає Гунько.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-09-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1709

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]