Головна » 2018 » Червень » 8 » Внесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України дерев’яну церкву святого Дмитра у Вільховиці

Внесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України дерев’яну церкву святого Дмитра у Вільховиці

Дерев’яну церкву святого Дмитра у Вільховиці внесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України

Сакральну пам’ятку Мукачівщини - дерев’яну церкву Святого Дмитра (XVIII століття, 1910 рік) внесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Відповідну Постанову прийнято на засіданні Уряду 23 травня.

Відповідно до документу,  до Державного реєстру нерухомих пам’яток України внесено 42 об’єкти культурної спадщини за категорією національного значення, в тому числі 39 об’єктів – Закарпатської області.

Пам’ятки культурної спадщини, що увійшли до постанови Кабінету Міністрів України, рекомендовані наказами Міністерства культури України для внесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією національного значення як такі, що відповідають встановленим критеріям.

Міністерством культури розроблено Концепцію впровадження електронного обліку і презентації об’єктів культурної спадщини та культурних цінностей на 2017-2020 роки, а також розроблено та затверджено уніфіковану схему метаданих для електронного обліку музейних цінностей, – йдеться на офіційному сайті відомства.

Варто зазначити, що храм побудовано у сусідньому селі Бистриця, до Вільховиці перенесено у 1910 році. З часом зовнішній вид змінився, прибудовано ганок з трискатним навісом. Не зберігся також й оригінальний іконостас, який розібрали в 1990 році.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-06-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1744

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]