Головна » 2018 » Липень » 11 » Волкер розповів про російські танки на Донбасі - більше, ніж є у Британії, Франції та Німеччині разом узятих

Волкер розповів про російські танки на Донбасі - більше, ніж є у Британії, Франції та Німеччині разом узятих

 Більше, ніж є у Британії, Франції та Німеччині разом узятих - Волкер розповів про російські танки на Донбасі

Волкер назвав російську присутність на Донбасі очевидною.

Військова присутність РФ у Донбасі є очевидною і не вимагає додаткових доказів.

Росія діє на боці бойовиків ДНР і ЛНР, заявив спеціальний представник Держдепу США у справах України Курт Волкер в інтерв'ю Bild.

"Окупована територія насправді дуже маленька, але там танків більше, ніж у Великої Британії, Франції та Німеччини разом узятих. У 2014 році їх ще там не було. Тобто вони звідкілясь прибули. І я вам кажу: це на 100% російське озброєння. У мене просто не вистачає уяви, щоби повірити, що це озброєння потрапило туди звідкілясь іще", - заявив він.

Він зазначив, що терористичні республіки створила Росія. Вона хотіла замаскувати свою роль у конфлікті і зміцнити протистояння. ДНР і ЛНР не відповідають українській Конституції.

Волкер заявив, що якби спостерігачі ОБСЄ фіксували не лише кількість зброї, але й її серійні номери та походження, доказова база російської агресії була б забезпечена, але це не входить в обумовлені сторонами повноваження місії.

"В ОБСЄ там визначена задача. Було б непорядним ставити її в ситуацію, котра може виявитися для неї небезпечною. Тим не менше, я кажу: якщо ця інформація була б доступна в Німеччині, Франції, США чи десь іще, то в нас не було б жодних сумнівів стосовно того, що відбувається", - заявив він.

Разом із тим Волкер відкинув аргументацію, що присутність російських танків на сході України є недоведеною.

"Я знаходжу це дивним. Чому потрібно доводити щось, що можна бачити власними очима?", - сміється представник США.

Спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер заявив, що думки деяких західних лідерів про можливий "обмін" анексованого Криму на окупований Донбас є обурливими.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-07-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1552

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]