Головна » 2016 » Січень » 14 » Володаря лотерейного квитка на 1,5 мільярда доларів шукають у США

Володаря лотерейного квитка на 1,5 мільярда доларів шукають у США

У США розіграно найбільший в історії країни лотерейний джекпот, розміри якого мало не досягли 1,6 млрд доларів, повідомляє ABC News. Відомо як мінімум про три виграшні квитки - в Каліфорнії, Теннессі і Флориді, пише NEWSru.com.

Як зазначає The Los Angeles Times, шанси вгадати виграшну комбінацію становили 1 до 292 мільйонів. Квитки лотереї Powerball продаються в 44 штатах і шести територіях США.

Перший щасливий квиток, про який стало відомо, був надрукований в магазинчику 7-Eleven в Чіно Хіллз - передмісті Лос-Анджелеса. Торговій точці може дістатися максимальний бонус у розмірі одного мільйона доларів.

За словами співробітника магазина, останнім часом у зв'язку з ажіотажним попитом через надрекордний розмір джекпоту тут продавали лотерейних квитків на суму близько п'яти тисяч доларів на день, при цьому тільки напередодні в середу, 13 січня, було продано квитків на 12 тисяч.

"Люди збожеволіли - купували квитки Powerball на 200, 300, 400 доларів", - розповів продавець.

Якби і цього разу ніхто не вгадав виграшну комбінацію - 4, 8, 19, 27, 34 і 10, - розмір джекпоту до наступного розіграшу зріс би до двох мільярдів.

Переможець має право забрати всю суму одноразово - у такому випадку від джекпоту в 1,5 млрд він може розраховувати на 930 млн. Так чинить більшість тих, хто виграє. Проте він також може віддати перевагу регулярним виплатам протягом 29 років.

Як пише Time, тільки федеральний податок на виграш у розмірі 1,5 мільярда сягнув би 368 млн - за умови, що переможець забирає всю суму виграшу відразу. До цих виплат необхідно приплюсувати прибутковий податок і податок на виграш в лотерею, які є в більшості штатів.

Так, за підрахунками Time, після сплати всіх податків житель Нью-Йорка отримав би на руки "лише" 444 млн доларів.

Нагадаємо, у 2014 році в американському штаті Флорида сексуальний злочинець став мультимільйонером після того, як купив щасливий лотерейний квиток. Чоловік, який раніше сидів у в'язниці за секс з малолітнім школярем, вже перевів у готівку свій виграш.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-01-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1869

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]