Головна » 2018 » Грудень » 29 » Вперше пасажиропотік до Європи перевищив російський

Вперше пасажиропотік до Європи перевищив російський

 Пасажиропотік до Європи вперше перевищив російський

У 2018 році пасажиропотік до країн Європейського Союзу перевищив пасажиропотік до Російської Федерації.

Про це під час звіту Міністерства інфраструктури за 2018 рік на “Прямому” розповів заступник директора департаменту пасажирських перевезень Укрзалізниці Олександр Красноштан.

“Цей рік став першим і знаменним роком, коли пасажиропотік до країн ЄС і до Євросоюзу перевищив пасажиропотік до Російської Федерації. Тобто ми бачимо, що люди, пасажири змінили вектор, змінили орієнтацію і подорожують тепер в напрямку Європейського Союзу.

На сьогоднішній день ми створили фактично один із хабів. Він створився в польському Перемишлі. І зараз ми працюємо над створенням хабу у сполученні “Україна-ЄС” в Мукачевому, в українському Мукачевому, куди заходить європейська колія. І поїзди зараз з Будапешта, я думаю, що до літа з Праги і з інших європейських столиць, будуть в’їжджати вглиб України. В Мукачевому буде зроблений хаб і буде відповідне пересадкове сполучення.

І дуже чутливе питання сполучення зі сходом. В цей рік ми обов’язково виконаємо поставлене завдання і доручення щодо вдосконалення сполучення з Маріуполем. Це наша біль, це технічна проблема. Але ті речі інфраструктурні, які зроблені зараз на ділянці “Запоріжжя – Комиш-Зоря – Волноваха”, вони дозволять збільшити пропускну здатність, залучити нові локомотиви і забезпечити резерв для запровадження додаткового сполучення пасажирського без шкоди економіці і вантажного сполучення.

Ми цю роботу зробимо. Цей рік став проривним роком в сполученні з Донбасом. Призначено курсування поїзда “Київ-Покровськ”. Це, скажімо так, середній Донбас. Зараз зробили поїзд “Львів-Бахмут”. Тобто, знову ж таки, сполучили всю країну. І Бахмут як важливий центр Донбасу нашого сполучили з Києвом, зі Львовом, тобто фактично з усією Україною”, – розповів він.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-12-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1605

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]