Головна » 2016 » Серпень » 4 » Впорядкували криницю із цілющою водою на Воловеччині

Впорядкували криницю із цілющою водою на Воловеччині

В урочищі Думка, неподалік популярного туристичного маршруту на гору Великий Верх, представники духовенства, в День святого пророка Божого Іллі, освятили життєдайну криницю із цілющою водою. На освяченні також були присутні лісівники Воловеччини та представники громади. До цієї криниці приїжджають вірянини з усіх куточків Закарпаття.

До освячення ж силами працівників лісової охорони Верхньоволовецького лісництва під керівництвом лісничого Михайла Далекорея за активної участі майстрів лісництва Василя Брунцвика, Івана Коваля й Степана Щобака було впорядковано та очищено цю криницю.

Працівники лісового господарства розчистили русло джерел, прибрали територію від сміття та зробили зручні східці до джерела, вода якого за стародавніми переказами старожилів село Гукливий має цілющі властивості.

- У наш стрімкий та метушливий час мало хто приділяє належну увагу станові наших лісових джерел та криниць, які, як відомо із сивої давнини є зразком чистоти та здоров'я. Тож і вирішили лісівники Воловеччини нагадати кожному з нас, а можливо, в першу чергу і собі про наші прадавні духовні цінності, - розповів директор лісового господарства Василь Росол.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 


За матеріалами: Новини сьогодні
04-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11027

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]