Головна » 2016 » Березень » 21 » Всесвітній день лісів сьогодні

Всесвітній день лісів сьогодні

Загальна площа лісів в Україні — понад 10 млн. га, що становить 17,2 % її території. Найбільша лісистість — в Українських Карпатах (32%).

Переважна більшість території Карпатського біосферного заповідника вкрита лісами – 44,1 тис. га (82,2 %).

На його території представлені всі найважливіші лісові угрупування Закарпаття. Найбільш поширеними є чисті букові і мішані букові ліси з дубом, явором, ясеном та іншими деревними породами, а також чисті смерекові і смереково-ялицево та ялицево-букові ліси.

На території біосферного заповідника зростають 48 деревних порід. Домінують з великою перевагою бук і смерека.

Праліси Карпатського біосферного заповідника є природним надбанням світового значення – у 2007 р. їх віднесено до переліку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Найбільші площі природних лісів і пралісів збереглися в Угольсько-Широколужанському, Кузій-Трибушанському, Кевелівському і Чорногірському масивах.

Для вивчення лісів і пралісів заповідника в установі створено спеціальний науковий підрозділ – лабораторію лісознавства.

З метою популяризації ідей збереження лісових насаджень її працівники провели серію занять з учнівською молоддю Рахівщини: семінар на тему - "Ліс. Ліси Світу та України. Лісові ресурси та їх охорона" на базі Розтоківської ЗОШ з гуртківцями "Юні екологи"- 9-10 клас; "Юні охоронці природи" - 5-8 клас; в "Декоративний дизайн".

Всього було присутніми 25 учнів , а також керівник цих гуртків - Кубічек І.В., вчитель біології Розтоківської зош - Гусар М.І. та керівник гуртка " Декоративний дизайн" Ліщук М.І.Сьогодні– Всесвітній день лісів.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1849

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]