Головна » 2015 » Грудень » 9 » Вшанував пам'ять жертв Голодомору в Україні парламент Польщі

Вшанував пам'ять жертв Голодомору в Україні парламент Польщі

Депутати польського Сейму спеціальною ухвалою вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні.

Як передає Польське радіо, в одностайно прийнятій ухвалі парламент Польщі підкреслив, що XX століття позначилося злочинами радянського тоталітаризму.

Також у документі згадується про десятки тисяч поляків, які на рівні з українцями загинули внаслідок штучного голоду, організованого сталінським комуністичним режимом.

Польські депутати нагадали у документі про те, що в 1932-33 роках внаслідок свідомо спланованої акції, було до смерті заморено голодом кілька мільйонів людей.

"Депутатки та депутати схиляють голови на знак шани мільйонів жертв Великого Голоду і єднаються в болі з українським народом. Польський Сейм також вшановує кількадесят тисяч поляків, які загинули внаслідок цієї злочинної акції. Їхня жертва закликає до увіковічнення пам’яті", - йдеться в ухвалі.

Окрім того, Сейм звернувся до наукових та культурних установ Польщі із проханням розпочати невідкладні дії, спрямовані на документацію цього злочину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Польщі планують встановити пам'ятник жертвам Голодомору в Україні, найймовірніше, його встановлять у Варшаві.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1865

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]