Головна » 2015 » Квітень » 15 » Вже люстрували в Україні дві тисячі чиновників

Вже люстрували в Україні дві тисячі чиновників

  З початку дії закону про очищення влади на його підставі від займаних посад були відсторонені близько двох тисяч чиновників. Про це сьогодні, 15 квітня, на відкритті засідання уряду заявив прем'єр Арсеній Яценюк.

За його словами, серед них близько 500 чиновників були відправлені у відставку, ще майже півтори тисячі звільнилися самі, оскільки підпадали під люстрацію.

Яценюк нагадав, що у четвер Конституційний суд розпочне розгляд подання щодо конституційності закону про люстрацію, і доручив міністру юстиції, а також попросив депутатів Ради від коаліції взяти участь у цьому засіданні.

Він висловив упевненість, що це подання зробили колишні можновладці, які таким чином хочуть повернутися до влади.

"Ми зробили дуже багато для очищення влади від тих, хто підтримував Януковича, і не маємо права допустити їхнього реваншу", – сказав він.

Прем'єр нагадав, що у розгляді цієї справи Конституційним судом є конфлікт інтересів, оскільки самі судді підпадають під люстрацію.

Також Яценюк вважає, що КС причетний до злочинів попереднього режиму і подій на Майдані, оскільки повернув Януковичу надмірні повноваження і допустив узурпацію ним влади.

Нагадаємо, в Україні 16 жовтня 2014 р. набрав чинності закон №1682-VII "Про очищення влади" (про люстрацію).

При цьому Верховний суд просить Конституційний суд визнати неконституційним звільнення чиновників в порядку люстрації без встановлення індивідуального характеру їхньої відповідальності.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-04-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1939

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]