Головна » 2015 » Жовтень » 29 » Вже з модернізованим переходом словацька митниця, а закарпатська «профукала» європейські гроші

Вже з модернізованим переходом словацька митниця, а закарпатська «профукала» європейські гроші

У найближчі роки найпотужнійший міжнародний пункт пропуску України зі Словаччиною "Ужгород-Вишнє Нємецке" залишиться "комфортабельним", як у 80-их роках минулого століття. Коли і був збудований.

У Словаччині у понеділок ввели в експлуатацію відновлену частину пункту пропуску Ужгород - Вишнє Нємецьке. Там збільшили кількість смуг для пасажирського транспорту, облаштували коридор для пішоходів та велосипедистів (які запрацюють після підписання відповідних угод між Україною та Словаччиною). На пункті пропуску здійснили капітальний ремонт адміністративної будівлі та модернізували систему відеоспостереження.

Частина пункту пропуску з українського боку має інфраструктурно поєднуватися зі словацьким КПП та відповідати євронормам. На реконструкцію з обох боків Європейський Союз виділив майже 7 мільйонів євро в рамках Програми прикордонної співпраці, з яких три мільйона використала словацька сторона. Україна свої 4 мільйони не освоїла через політичну ситуацію та постійну зміну структури фіскальної служби. Реконструкція почнеться з 2016 року, повідомили у прес-службі ОДА.

-   Сподіваюся, що кошти виділені Європейським Союзом, будуть освоєні Україною і незабаром відбудеться відкриття другої черги переходу в Ужгороді, - зазначив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який взяв участь у відкритті оновленого пункту пропуску в Словаччині.

Реконструкція пункту пропуску реалізується в рамках Програми прикордонної співпраці ENPI Угорщина - Словаччина - Румунія - Україна 2007 – 2013. Україні в рамках зазначеної програми виділено кошти на реконструкцію трьох пунктів пропуску:  Ужгород-Вишнє Нємецьке (на українсько-словацькому кордоні,  Лужанка (на українсько-угорському) таі Дяково (на українсько-румунському кордоні).

 


За матеріалами: Новини сьогодні
29-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11054

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]