Головна » 2016 » Листопад » 26 » Взяла участь у заходах по вшануванню пам’яті жертв Голодомору поліція Закарпаття

Взяла участь у заходах по вшануванню пам’яті жертв Голодомору поліція Закарпаття

Масовий голод в країні, спрямований на геноцид українського народу, став національною трагедією і був визнаний на міжнародному рівні.

Загальнонаціональний день жалоби в Україні в пам'ять про загиблих указом президента від 1998 року була встановлена меморіальна дата - День пам'яті жертв голодоморів, яка в 2016 році потрапляє на 26 листопада.

Відповідні заходи за участі представників влади й громадськості відбулися і в Ужгороді. Участь в них взяло керівництво закарпатської поліції

Зранку на пл.Поштовій в м.Ужгороді представники органів влади, релігійних конфесій, молодь, а також живі свідки голодомору колоною вирушили до медфакультету УжНУ, де планується спорудити пам’ятник жертвам голодоморів в Україні.

Було закладено й освячено наріжний камінь під зведення монумента. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять мільйонів українців, які загинули мученицькою смертю від голоду. Учасники заходу запалили свічки пам’яті. Представники релігійних конфесій провели поминальну панахиду за загиблими від голодомору.

Від керівництва закарпатської поліції участь в заходах взяв заступник начальника ГУНП в Закарпатській області полковник поліції Ярослав Лебович.

Заходи з вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні продовжаться о 15.30 на пл.Театральній в м.Ужгороді. А в 16.00 закарпатці долучаться до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку пам’яті». Кожен може приєднатися до акції вшанування жертв голодомору, запаливши в себе вдома й виставивши на вікно свічку памяті за убієнними голодом українцями.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-11-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1985

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]