Головна » 2017 » Вересень » 6 » Взяв участь у Європейській академії парків НПП «Синевир»

Взяв участь у Європейській академії парків НПП «Синевир»

Європейська академія парків (European Parks’ Academy), яку організовує Австрійський інститут екології, щорічно проводить семінари для спеціалістів заповідної справи з менеджменту та фінансування. Цього року Національний природний парк «Синевир» також отримав можливість збагатитися знаннями та досвідом зарубіжних партнерів.

Протягом двох тижнів семінару та конференції провідні спеціалісти з різних країн ділилися своїми знаннями з учасниками з Албанії, ОАЕ, Хорватії, Естонії, Ефіопії, Німеччини та України. Цьогорічну групу з України представляли четверо осіб, а саме: Олеся Петрович і Анастасія Драпалюк з Міністерства екології та природних ресурсів, Василь Покиньчереда з Карпатського біосферного заповідника та Маріанна Мица з НПП «Синевир». Лектори академії Міхаель Юнгмаєр з Австрії, Френк Ворхіс з Швейцарії, Андрей Совінк з Словенії та Грація Боріні з Італії, висвітлили учасникам новітні методи управління та фінансування заповідних територій. За практичну модель було обрано різні національні парки, зокрема й НПП «Синевир». Колеги запропонували багато цікавих та дієвих ідей і методів пошуку додаткових фінансових ресурсів та управління, які можливо застосувати на практиці. Учасники отримали сертифікат, який засвідчує про успішне закінчення семінарів.

Також організаторами академії було проведено багато цікавих екскурсій. Одна з таких – екскурсія до найбільшого національного парку Центральної Європи Високий Таурен. Визначними місцями цього заповідника є гора Гросглокнер, висота якої 3798 метрів над рівнем моря. У її підніжжі розміщений найбільший в Австрії льодовик. Також учасники відвідали село золотошукачів, а також біосферний заповідник «Нокберге». Учасники отримали можливість не тільки познайомитися з природними ландшафтами парків, а й побачити як застосовуються отримані знання на практиці.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-09-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1677

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]