Головна » 2015 » Квітень » 29 » З 1 січня 2016 року електронна перевірка буде доступна всім категоріям платників податків

З 1 січня 2016 року електронна перевірка буде доступна всім категоріям платників податків

В Україні для зручності громадян та суб'єктів господарювання постійно впроваджуються електронні сервіси та розвиваються вже наявні. Один із таких сервісів – електронна перевірка. Цією послугою з 1 січня 2014 року користуються платники єдиного податку, що перебувають на спрощеній системі оподаткування. А вже з 1 січня цього року послуга "електронна перевірка" доступна для всіх представників малого та середнього бізнесу, що працюють на загальній системі оподаткування.

З 1 січня 2016 року ця послуга буде доступна всім категоріям платників податків. Електронна перевірка – це не тільки сервіс платнику, полегшення роботи контролюючим органам, це і активний засіб мінімізації корупційних проявів, адже людський фактор тут майже відсутній, нема безпосереднього контакту платника податків і працівника фіскальної служби.Для того, аби перевірка відбулася в електронному вигляді, платник повинен подати заяву до своєї податкової інспекції, обов'язково зазначити, зокрема, інформацію про податкові періоди діяльності, що підлягають електронній перевірці, систему оподаткування, перелік податків, які будуть перевірені, ведення в електронному вигляді бухгалтерського обліку, ведення в електронному вигляді первинних документів пов'язаних з обчисленням та сплатою податків і зборів.

Форма заяви на проведення електронної перевірки затверджена Наказом Міндоходів України від 3 червня 2013 року № 143. Вона подається керівником або уповноваженим представником платника податків до територіального органу ДФСУ, в якому він перебуває на податковому обліку, не пізніше ніж за 10 календарних днів до очікуваного початку проведення електронної перевірки. Електронна перевірка може бути проведена за визначені платником податків податкові періоди, за які не проводились документальні планові або позапланові перевірки (з відповідних питань, які платник податків має намір перевірити), та у разі надання до територіального органу ДФСУ відповідних декларацій (розрахунків). Такий податковий період не може становити менше одного базового податкового (звітного) періоду з відповідного податку (збору).

Оформлення та реалізація матеріалів електронної перевірки здійснюється у порядку передбаченому Податковим кодексом України.

Відділ комунікацій Головного управління

ДФС у Закарпатській області


За матеріалами: Новини сьогодні
29-04-2015
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 11010

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]